Trump: Greta dikkatini daha kirli yerlere çevirmeli!

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşma yapan Greta Thunberg'in dikkatini ABD'den uzaklaştırması ve daha kirli yerlere odaklanması gerektiğini söyledi.

DÜNYA 22.01.2020, 16:08 22.01.2020, 16:26
Trump: Greta dikkatini daha kirli yerlere çevirmeli!

ABD Başkanı Donald Trump,  50'nci Dünya Ekonomik Forumu için gittiği Davos'tan ayrılmadan önce önemli açıklamalarda bulundu. 

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'le arasındaki gerginliği azaltmak için adım atan Trump, "İklim değişikliğinin bir aldatmaca olduğunu düşünmüyorum. Davos'ta Greta'nın konuştuğu gördüğüme sevindim." ifadelerini kullandı.

Trump, Thunberg'in Time dergisinde "Yılın Kişisi" olarak seçilmesine ilişkin, "Beni Time dergisinde yendi." diye konuştu.

Thunberg'in dikkatini ABD’den uzaklaştırması gerektiğini kaydeden Trump, "Daha kirli yerlere odaklanmalı." dedi. 

"Alarm zillerini çalanlar aynı şeyi isterler"

ABD Başkanı Donald Trump, 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuşmada, iklim ve çevre konusunda felaket senaryolarının reddedilmesi çağrısında bulunmuştu. Trump, kendisini dinleyenler arasında bulunan genç iklim aktivisti Greta Thunberg’in adını doğrudan anmamıştı.

Dünyanın iyimser olması gerektiğini kaydeden Trump, "Alarm zillerini çalanlar her zaman aynı şeyi isterler. Egemen olmak için mutlak güç, dönüştürmek ve hayatımızın her boyutunu kontrol etmek." demişti.

Trump, iklim değişikliği aktivistlerini "Dünün falcılarının mirasçıları" olarak nitelendirmişti.

"Dünya şu anda yanıyor"

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ise "Fark etmediyseniz, dünya şu anda yanıyor. Evimiz hala yanıyor. Sizin harekete geçmemeniz de alevleri körüklüyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Thunberg, "Bilime kulak vermeye başlamalı, bu krize hak ettiği önemi vermeliyiz. Ağaç dikmek elbette güzel ancak yetmez. Alınması gereken önlemlerin yerine geçemez. Bunun sağ ya da solla bir ilgisi yok." açıklamasında bulunmuştu.
 

Yorumlar (0)