Trump: G7 Liderler Zirvesi miadını doldurdu

ABD Başkanı Donald Trump, G7'nin dünyada olanları düzgün bir şekilde temsil ettiğini hissetmediğini belirterek, "Bu ülkeler grubu (G7) miadını doldurdu" dedi.

DÜNYA 31.05.2020, 09:18
Trump: G7 Liderler Zirvesi miadını doldurdu

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, haziran ayında gerçekleştirilmesi hedeflenen G7 Liderler Zirvesi'ni eylüle ertelediğini belirterek G7 ile ilgili peş peşe şaşırtan ifadeler kullandı. ABD Başkanı Donald Trump G7 grubuna Rusya, Hindistan, Avustralya ve Güney Kore'yi de eklemek istediğini söyledi.

G7 Liderler Zirvesi

Florida dönüşü uçakta bulunan habercilerin sorularını cevaplandıran Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Haziran ayında yapılması düşünülen G7 Liderler Zirvesi hakkında şaşırtan bir çıkış yaptı.

G7 Zirvesi ertelendi mi?

G7 Liderler Zirvesi'nin Washington DC'de yüz yüze yapılması istediğini açıklayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın küresel salgın günlerinde böyle bir istekte bulunması şaşırttı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın gazetecileri şaşırtan ikinci çıkışı ise G7 Liderler Zirvesi'ni Eylül ayına kadar ertelediğini söylemesi oldu.

G7 Liderler Zirvesi

Trump'ın G7'ye eklenmesini istediği ülkeler

Peş peşe şaşkınlık yaratacak açıklama yapan Trump cümlesini sürdürürken G7 üyesi ülkelerin kabul etmesinin imkânsız olduğu değerlendirilen bir istekte bulundu. Gazetecileri şaşırtan bu isteğini Donald Trump, G7 Liderler Zirvesi'ne 4 ülkenin daha katılmasını istediği şeklinde dile getirdi. Trump G7 grubuna Rusya, Hindistan, Avustralya ve Güney Kore'nin de katılmasını istediğini ifade etti.

G7 Liderler Zirvesi

Trump: G7'nin miadı doldu

G7 Liderler Zirvesini erteleyen, yüz yüze yapılmasını ve 4 ülkenin daha gruba eklenmesini isteyerek gazetecileri şaşkına çeviren Trump asıl bombayı cümlesinin sonunda patlattı. ABD Başkanı Donald Trump, G7'nin dünyada olanları düzgün bir şekilde temsil ettiğini hissetmediğini belirterek, G7 grubunun miadını doldurduğunu söyledi.

G7 Liderler Zirvesi

G7 ülkeleri 2020

Küresel zenginliğin yüzde 64'üne yani 263 trilyon dolar sermayeye sahip olan 7 ülkeden oluşan G-7 grubu, ABD, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşuyor.

G7 Liderler Zirvesi

Trump, G7'nin Beyaz Saray'da yapılmasını istiyordu

ABD Başkanı Donald Trump'ın isteğiyle G-7 Liderler Zirvesi 10-12 Haziran'da başkent Washington DC yakınlarında bulunan "Camp David" yerleşkesinde yapılmak istenmiş fakat yeni tip koronavirüs pandemisi sebebiyle G7 Liderler Zirvesi videokonferans marifetiyle gerçekleştirilmişti.

G7 Liderler Zirvesi video konferans

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise 20 Mayıs'ta Twitter'dan bir açıklama yaparak, birçok ülkenin normalleşme sürecine girdiğini vurgulamış ve zirvenin yüz yüze yapılmasını istediğini dile getirmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın zirvenin Beyaz Saray'da yapılmasından yana olduğunu ifade etmiş fakat G7 Liderler Zirvesi için herhangi bir tarih açıklamamıştı.

Yorumlar (0)