Trump: Eskisinden daha güçlüyüm!

ABD Başkanı Trump, Covid-19'a yakalandıktan sonra ilk kez seçim mitingi yaptı. Trump, Covid-19'dan sonra başkanlık görevini tam yapamayacağı iddialarına yanıt verdi.

DÜNYA 13.10.2020, 08:13 13.10.2020, 16:57
Trump: Eskisinden daha güçlüyüm!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalanmasından ve tedavisinin tamamlanmasından sonra ilk seçim mitingini Florida eyaletinin Sanford şehrinde gerçekleştirdi.

3 Kasım 2020 tarihindeki 59. Başkanlık Seçimleri için kritik önemdeki eyaletlerin başında bulunan Florida eyaletinde yaptığı mitingde seçmenlere hitap eden ABD Başkanı Donald John Trump, "Eskisinden daha güçlüyüm." ifadesini kullandı.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sürecinden çok şey öğrendiğini vurgulayan Başkan Trump, koronavirüs sürecini yaşadığını ve atlattığını, artık bağışıklığının bulunduğunu ve kendini çok güçlü hissettiğini söyledi.

"Biden'ın sahipleri radikal küreselcilerdir"

Rakibi, Demokratların adayı Joe Biden'ı eleştiren Başkan Trump, "Joe Biden'ın sahipleri, radikal küreselciler." diye konuştu.

Anketlerle ilgili de konuşan Amerika Başkanı Trump, anketlerin tam tersi bir durum bulunduğunu, şu anda 4 sene önceki seçimlerden çok daha yüksek oy oranını yakaladıklarını belirterek, Demokratların, Amerika Birleşik Devletleri'ni komünist Küba'ya ya da sosyalist Venezuela'ya çevirmek istediklerini ileri sürdü.

Sosyal mesafe eleştirisi

Diğer taraftan Başkan Trump'ın Covid-19'a yakalandıktan sonra düzenlediği bu ilk mitinginde maske takmayanların sayıca çok olması ve sosyal mesafe kurallarının çiğnenmesi de eleştiri konusu oldu. 

Trump 1 Ekim gecesi Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalandığını duyurmuş, 2 Ekim'de Walter Reed Askerî Hastanesine kaldırılmış, 3 gece burada kalmış ve geçen pazartesi taburcu olmuştu.

Trump'ın doktoru Sean Conley de, Florida'daki mitinge kısa zaman kala Başkan Trump'ın peş peşe yapılan Covid-19 testlerine ait sonuçların tamamının "negatif" olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)