Trump: Erdoğan çok zeki, Biden onunla baş edemez

ABD Başkanı Donald Trump katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin açıklamalarda yaptı. Trump, Demokrat rakibi Biden'ın ocak ayında yapmış olduğu bir Türkiye'ye ilişkin bir konuşmanın kamuoyuna sızmasının ardından rakibine eleştirilerde bulunarak Erdoğan'a övgülerde bulundu.

DÜNYA 18.08.2020, 01:43
Trump: Erdoğan çok zeki, Biden onunla baş edemez

ABD Başkanı Trump ülkesinde bir TV kanalına katılarak gündeme dair dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Trump, program süresince farklı konularda eleştirdiği rakibi Joe Biden'a dış politika da da sert eleştirilerde getirdi.

Biden'ın çok zeki dünya liderlerinin olduğu bir ortamda kolaylıkla bu kişilerle baş edemeyeceğini savunarak Biden için "zihnen bitmiş" dedi.

Erdoğan'ı örnek verdi

Amerika Başkanı Trump, "Çok zeki insanlarla iletişimdesiniz. Bu ülkelerin dünya çapında satranç oyuncusu liderleri de var. Örneğin Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan." diyerek Biden'a çıkıp konuşmayı bile bilmediğini söyleyerek başkan olamayacağını söyledi.

(ABD'de Trump'ın Demokrat rakibi, başkan adayı Joe Biden)

Trump: Erdoğan ile aramız iyi

ABD Başkanı bununla birlikte Erdoğan'la iyi anlaştıklarını da ifade ederek kimi devlet başkanları tarafından kendisinden Erdoğan'ın aramasını istediklerini, çünkü Erdoğan'ın kendisini dinlediğini söylediklerini belirtti.

Bununla beraber Biden'ın ocak ayında NYT'de yayınlandığı ortaya çıkan bir mülakatında Türkiye'ye ilişkin ifade ettiği sözler iktidardan ve muhalefetten tepki çekmişti.

Yorumlar (0)