Trump en büyük destekçisini kaybetti!

ABD'nin en eski Trump destekçisi muhafazakâr yorumcularından olan ve "Trump'a güveniyoruz" isimli kitabın yazarı Ann Coulter, şaşkınlığa uğratan bir açıklamada bulundu.

DÜNYA 13.11.2019, 11:50 13.11.2019, 11:53
Trump en büyük destekçisini kaybetti!

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük destekçisi olan Ann Coulter, Trump'ın politikalarının beklentileri karşılamadığını belirtti. 

Trump'ın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Çocuk Göçmenlere İstisnai Muamele (DACA) katılımcılarından bazılarını "zorlu" ve "sertleşmiş suçlular" olarak tanımlaması bardağı taşıran son damla oldu.

Coulter, Twitter kullanıcılarının eleştirilerine maruz kalan Trump'ın tweetini alıntılayarak, "Tamam öyle. Pes ediyorum. Onlar kalabilir. Sen gitmelisin." notunu düştü. 

"Göçmenlerin sınır dışı edilmesini önleyen program muhtemelen öldü"

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz sene yaklaşık 800 bin göçmenin sınır dışı edilmesini önleyen ve DACA olarak bilinen programın "muhtemelen öldüğünü" ifade etmişti.

Trump, ülkede bulunan yüz binlerce yasa dışı göçmenin ABD'de kalmasını sağlayan DACA programına ilişkin yeni bir uzlaşmaya da sıcak bakmadığını söylemişti. 

Çocukken anne ve babaları tarafından ABD'ye getirilen yaklaşık 800 bin göçmeni koruyan programın geleceği, ülkede en önemli gündem maddelerinden biri olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)