Trump: DSÖ ile ilişkimizi sonlandırıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, "Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz." açıklamasında bulundu. Bu kararının sebebi olarak ise Dünya Sağlık Örgütünün ABD'nin "esaslı reform" taleplerini yerine getirmediğini söyledi.

DÜNYA 29.05.2020, 22:03 29.05.2020, 23:36 Hanife
Trump: DSÖ ile ilişkimizi sonlandırıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik atılacak yeni adımları açıklamak için Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında DSÖ ile ilişkilerini kestiğini açıkladı.

Trump, dünyanın kabusu haline gelen koronavirüs (Covid-19) salgınından yine Çin'i sorumlu tutarak, Çinli yetkililerin, DSÖ’yu haberdar etme sorumluluklarını yerine getirmediklerini belirtti. Ayrıca Çin’in, dünyayı yanlış yönlendirmesi için DSÖ'ye baskı uyguladığını iddia etti.

Koronavirüsün başlarında DSÖ'yü dinlemeyerek Çin'e seyahat yasağı uyguladığını hatırlatan Trump, şu ifadelere yer verdi:

Trump, Çin vatandaşlarının ülkeye girişini yasakladı!

ABD'nin "fikri mülkiyetini" de korumak istediklerini vurgulayan Trump, Çin’i potansiyel güvenlik tehdidi olarak gördüğünü bu yüzden ülkenin önemli üniversite araştırmalarını daha iyi korumak için, Çin’den gelen bazı yabancı vatandaşların ülkeye girişini askıya aldığını söyledi.

Trump’tan Çin’e Hong Kong tehtidi!

ABD finansal piyasalarında yer alan Çinli şirketlerin eylemleri üzerinde çalışma başlattığını açıklayan Trump, şu ifadelere yer verdi:


 

Yorumlar (0)