Trump: Diğer ülkeler vaka sayılarını düşük gösterirken, ABD'de sayılar abartılıyor!

Donald Trump, ABD'deki koronavirüs vaka ve vefat sayılarının abartıldığını öne sürdü.

DÜNYA 04.01.2021, 01:01
Trump: Diğer ülkeler vaka sayılarını düşük gösterirken, ABD'de sayılar abartılıyor!

Dünyada yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'de, Başkan Donald Trump ile yöneticileri arasında koronavirüs sayılarının abartılıp abartılmadığına dair tartışmalar yaşanıyor.

"Şüphe olan herkese korona tanısı konuluyor"

Kişisel Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Donald Trump, çok sayıda devletin söz konusu sayıları düşük gösterdiğini iddia ederek, "Koronavirüsün vaka ve vefat sayıları, CDC'nin (Amerika Birleşik Devletleri Hastalıkları Önleme ve Korunma Merkezi) tuhaf değerlendirme yaklaşımları sebebi ile oldukça yüksek yansıtıldı. Bir kuşku varsa, hemen koronavirüs denildi."  değerlendirmesinde bulundu.

Trump'ın söz konusu açıklamalarına cevap ise yine kendi yönetiminde bulunan kamu sağlığı hususunda en yetkili kişiden geldi.

"Kuşku için sebep yok"

ABD medyasındaki bir programa katılan Amerika Birleşik Devletleri Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Jerome Adams, "Halk sağlığı yönünden söz konusu sayılarda kuşku duymak için herhangi bir sebep yoktur." dedi.

Adams, yalnızca vefat sayılarının değil, koronavirüs kaynaklı hastalıkların ve sağlık kurumlarımızın kapasitelerinin de göz önüne alınması gerektiğini ve ortada korkunç bir tablonun olduğunu dile getirdi.

Vaka sayısı 20 milyonun üzerinde

ABD, 358 binden fazla COVID-19 kaynaklı can kaybı ve 20 milyondan fazla vaka ile dünyada salgından en çok etkilenen ülke olarak öne çıkıyor.

Pandeminin ilk döneminde koronavirüsü hafife aldığı için eleştirilen Trump, 3 Kasım tarihinde gerçekleştirilen tartışmalı başkanlık seçimlerinin neticesinde Demokrat rakibi Joe Biden'a yenilmişti.


 

Yorumlar (0)