Trump destekçileri bunu da yaptı: Deniz ineğinin sırtına 'Trump' yazısını kazıdılar!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde görev alan vahşi hayatı koruma yetkilileri, bir deniz ineğinin sırt kısmına, mevcut ABD Başkanı'nın soyadı olan 'Trump' yazısının kazındığının tespit edilmesi üzerine inceleme başlattı.

DÜNYA 12.01.2021, 23:55 13.01.2021, 13:32
Trump destekçileri bunu da yaptı: Deniz ineğinin sırtına 'Trump' yazısını kazıdılar!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde görev alan vahşi yaşamı koruma personelleri, bir deniz ineğinin sırtına 'Trump' kelimesi kazındığının tespit edilmesi üzerine inceleme başlattı.

Deniz ineği, geçtiğimiz pazar günü Florida'da bulunan Homosassa Nehri'nde görüldü.

Personeller, talihsiz hayvanın ciddi bir derecede yaralanmadığını ve söz konusu yazının, derinin üst kısmında büyümekte olan alg tabakasına kazındığını kaydetti.

Fakat talihsiz hayvanın görüntüleri, ABD'lilerin tepkisini çekti.

'Manati' olarak da adlandırılan deniz inekleri, ülke yasalarına göre koruma altında ve manatilere zarar verenler, 1 yıl hapis ve 50 bin dolar (375 bin lira) para cezasına çarptırılıyor.

Yaklaşık 40 bin lira ödül

'Biyoçeşitlilik Merkezi' isimli yardım kuruluşu da, söz konusu eylemi yapan kişi ya da kişilerin bulunabilmesi için 5 bin dolar ödül belirledi.

Deniz inekleri, oldukça yavaş hareket eden büyük bir memeli türü. Eyalette 6 bin 300 tane deniz ineği bulunduğu tahmin ediliyor.

Son dönemlerde, alg patlaması, doğal yaşama alanlarının daralması, hızla hareket eden deniz taşıtlarının çarpması gibi sebeplerden dolayı sayıları hızla azalıyor.

Yetkililer, geçtiğimiz sene 637 deniz ineğinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Yorumlar (0)