Trump DEAŞ oyununu işletmeye başladı

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine kendi vatandaşları olan DEAŞ tutuklularını ülkelerine alma çağrısında bulundu. Ancak bu çağrının altında ABD'nin DEAŞ planının izleri bulunuyor.

DÜNYA 14.10.2019, 09:19 14.10.2019, 09:24
Trump DEAŞ oyununu işletmeye başladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "ABD, DEAŞ'lı mahkumların en kötülerini şu anda elinde tutuyor. Türkiye ve Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, paylaşımında Avrupa ülkelerine yönelik çağrısını da yineledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Avrupa, çok defa talep edildiğinde onları (DEAŞ'lıları) geri almış olmalıydı. Şimdi bunu yapmalılar. ABD'ye asla gelemeyecek ya da girmelerine izin verilmeyecektir!" ifadelerini kullandı.

Talal Silo uyarmıştı!

Ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu ve ismi ABD tarafından konulan SDG’yi (Suriye Demokratik Güçleri) terk ederek Türkiye’ye sığınan eski sözcüsü Talal Silo, Batılıların iddiasının aksine Tel Abyad ve Rasulayn’daki hapishanelerde DEAŞ’lı olmadığını söylemiş, PKK’nın yenildikçe Kamışlı, Derik, El Hol, Ayn İsa ve Rakka’daki DEAŞ’lıları bırakıp “Türkiye yüzünden DEAŞ canlandı” yalanına başvurabileceği hatırlattı. Talal Silo, PKK'ya DEAŞ'lıları bırakma talimatının Batı'dan geleceğini, DEAŞ'lılar bırakılınca tüm sorumluluğun Türkiye'nin üzerine yıkılacağını belirtmişti.

ABD'nin DEAŞ oyunu tıkır tıkır işliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye ve Kürtler, DEAŞ'lıların kaçmalarına izin vermemeli." açıklaması ise Batı'nın Türkiye üzerindeki DEAŞ planının tıkır tıkır işletildiğini gözler önüne seriyor. Trump bu ifadesiyle "Türkiye DEAŞ'lıların kaçmasına izin verdi" tezinin altını doldurmaya başladı.

PKK'lılar DEAŞ'lıların kaçışına yardımcı oldu

Dün de görgü tanıkları, YPG/PKK, Ayn İsa beldesinde, daha önce ele geçirilen DEAŞ'lı teröristler ile aileleri tuttuğu bir kampı ateşe vererek içeridekilerin kaçışına yardımcı olduğunu söylemişlerdi.

Yorumlar (0)