Trump: DEAŞ'ın yeni liderinin yerini biliyoruz!

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ'ın yeni lideri Ebu Hasan el-Muhacir'in yerini bildiklerini belirtti.

DÜNYA 12.11.2019, 22:26
Trump: DEAŞ'ın yeni liderinin yerini biliyoruz!

DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi ve örgüt sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in geçen ay İdlib'in Barişa bölgesinde ABD kuvvetleri tarafından öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Trump, örgütün "üçüncü lider isminin" de yerini bildiklerini belirtti.

"Ve bilin bakalım ne oldu?"

New York Ekonomi Kulübü'nde konuşan Trump, "Ve bilin bakalım ne oldu? Gözümüz üçüncünün üzerinde. Üçüncünün problemleri var çünkü onun nerede olduğunu da biliyoruz. Yani, bu şekilde devam etmeliyiz, aksi halde ikinci kez sorun yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Gözümüz üçüncüsünün üzerinde"

Trump, dün New York'ta Gaziler Günü töreninde yaptığı açıklamada da "Amerikalı savaşçılar sayesinde Bağdadi, ikinci sorumlu öldü, gözümüz üçüncüsünün üzerinde" yorumunu yapmıştı.

Trump, "(Bağdadi'nin) Terör saltanatı sona erdi ve düşmanlarımız çok ama çok korktular. Halkımızı tehdit edenlerin Amerikan ordusunun haklı kudretine karşı bir şansı yok" diye konuşmuştu.

Geçen hafta ABD Başkanı Trump, Suriye'deki petrol sahalarının 'güvenliğini sağlamak amacıyla' askeri operasyonları onaylamıştı.

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley de "ABD'nin Suriye'de bırakacağı asker sayısının binden az olacağı kesin, belki 500 ya da 600 olur" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)