Trump, Çinli muhabirle kavga etti: "Bu soruyu kendi ülkene sor"

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli muhabirin "ABD'nin tüm dünyada en çok test yapan ülke olduğunu söylüyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Her gün Amerikalılar hala hayatlarını kaybediyorsa ve her geçen gün daha fazla vaka görüyorsak, bu neden sizin için küresel bir rekabet?" sorusu üzerine sinirlenerek, "Belki de bu soruyu Çin'e sormalısınız." dedi.

DÜNYA 12.05.2020, 10:53 12.05.2020, 11:34
Trump, Çinli muhabirle kavga etti: "Bu soruyu kendi ülkene sor"

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'ın bahçesinde yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda büyük gerginlik yaşandı. 

ABD Başkanı Trump, Çin'in aşı çalışmalarına dair verileri hackleme yoluyla çalmaya çalıştığına yönelik iddialar hakkında "Çin'den memnun değilim, virüsü, çıktığı yerde durdurmalılardı. Şimdi bana hacklenmeden bahsediyorsunuz. Ortada yeni bir şey mi var?" dedi. 

"Çin, yıllarca Amerika'dan yararlandı"

Çin'in ABD ile kendi çıkarları için bir anlaşma yapma hususunda müzakere arayışında olduğu iddialarına ilişkin Trump, "Çin, yıllarca Amerika'dan yararlandı. Beyaz Saray'da benden önce oturanlar da buna izin verdi, ama ben vermem." ifadelerini kullandı. 

Çinli muhabir: Bu neden sizin için küresel bir rekabet?

Çinli CBS News muhabiri Weijia Jiang, Trump'a tartışmanın fitilini ateşleyen şu soruyu yöneltti:

"ABD'nin tüm dünyada en çok test yapan ülke olduğunu söylüyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Bu neden önemli? Her gün Amerikalılar hala hayatlarını kaybediyorsa ve her geçen gün daha fazla vaka görüyorsak, bu neden sizin için küresel bir rekabet?" 

Trump: Belki de bu soruyu Çin'e sormalısınız

Bunun üzerine Trump, dünyanın her yerinde ölümlerin gerçekleştiğini belirterek, "Belki de bu soruyu Çin'e sormalısınız, bana sormayın. Bu soruyu Çin'e sorun. Onlara sorduğunuzda, size sıra dışı bir yanıt verebilirler." yanıtını verdi. 

Trump, söz konusu soruyu "çirkin" olarak değerlendirdi, ardından toplantıyı yarıda bırakarak kürsüyü terk etti.

Yorumlar (0)