Trump: Çin'in saldırısı tam bir rezillik!

ABD Başkanı Donald Trump, "Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı, bir rezillik" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 21.05.2020, 10:13 21.05.2020, 10:19
Trump: Çin'in saldırısı tam bir rezillik!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki açıklamalarına, "Sözcü (Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien) Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor. Çin'in Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı tam bir rezillik." sözleriyle cevap verdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in Amerika Birleşik Devletleri hakkındaki açıklamalarına tepki göstererek şu paylaşımda bulundu:

"Çin, yeni tip koronavirüs salgınını ilk başta durdurabilirdi. Ancak bunu yapmadı. Çin, büyük bir dezenformasyon kampanyası yürüyor. Çünkü uykucu Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanacağı ve ben başa gelene kadarki onlarca yıldır yaptıkları gibi Amerika Birleşik Devletleri'ni dolandırmaya devam edecekleri konusunda umutsuzlar."

Çin Dışişleri Sözcüsü Cao Licien ne demişti?

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, "ABD Başkanı Donald Trump’ın DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) yönelik açıklamalarıyla kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, Çin’in koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele çabalarını karalamaya ve Amerika'nın salgınla mücadeledeki yetersizliğini örtmeye çalıştığını" savunmuştu. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, "Amerikalı bazı siyasilere, birilerini suçlamayı ve sorumluluktan kaçınmayı bırakmaya, uluslararası toplum ile iş birliğini güçlendirmeye ve salgını birlikte yenmeyi tavsiye ediyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Trump, Çin üzerinden DSÖ'ye savaş açtı

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a gönderdiği bir mektupta, esaslı reformlar yapmaması durumunda Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" donduracağını belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 14 Nisan'da Dünya Sağlık Örgütü'nü salgınla mücadelede başarısızlıkla ve Çin'e yakın durmakla suçlamış ve DSÖ'ye sağlanan finansal desteği askıya aldıklarını açıklamıştı.

Yorumlar (0)