Trump "büyük bir şey oldu" demişti! Bağdadi öldürüldü mü?

Amerika Başkanı Donald Trump'ın "Az önce çok büyük bir şey oldu" şeklindeki Twitter paylaşımı kamuoyunda heyecana sebep oldu. Beyaz Saray, Trump'ın bugün TSİ 16:00'da "önemli bir açıklama" yapacağını açıkladı. Amerikan Newsweek dergisi, Amerikan askerlerinin, Suriye'nin İdlib kentinde DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi hedef alan bir operasyon düzenlediğini ve Pentagon'un, Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldüğüne inandığını ileri sürdü.

DÜNYA 27.10.2019, 08:15
Trump "büyük bir şey oldu" demişti! Bağdadi öldürüldü mü?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın "çok büyük bir şey oldu" şeklindeki paylaşımı kamuoyunda merak uyandırırken, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de Amerikan birliklerinin düzenlediği bir operasyonda ölmüş olabileceği ileri sürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabından "Az önce çok önemli bir şey oldu." şeklindeki paylaşımı kamuoyunda ve medyada büyük heyecan yarattı.

Beyaz Saray, bu açıklamadan kısa süre sonra, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün TSİ 16:00'da "önemli bir açıklama" yapacağını açıkladı fakat açıklamanın içeriğine dair ipucu vermedi.

Ebu Bekir el- Bağdadi öldürüldü iddiası

Diğer taraftan Newsweek dergisi, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin hedef alınacağı çok gizli bir operasyona izin verdiğini ve bu operasyonun gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Newsweek dergisinde yen alan habere göre Pentagon yetkilileri, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen söz konusu operasyonda Ebu Bekir el-Bağdadi'nin öldüğüne inandıklarını fakat kesin durumu teyit etmek üzere çalışma yaptıklarını belirtti.

Newsweek dergisinin haberinde, saldırı sonucuyla ilgili Beyaz Saray'ı bilgilendiren askeri yetkililerin, "Bağdadi'nin öldürüldüğünden büyük oranda emin olduklarını" söyledikleri bildirildi.

Yorumlar (0)