Trump; Bolton ve Biden’ı aşağıladı!

ABD Başkanı Donald Trump, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Demokratların başkan adayı Joe Biden’a sert ifadelerle yüklendi. Bolton’a “aptal” diyen Trump, Joe Biden için, “İki kelimeyi bir araya getiremiyor. '' ifadesini kullandı.

DÜNYA 26.06.2020, 09:18
Trump; Bolton ve Biden’ı aşağıladı!

Wisconsin’de Fox News Sunucusu Sean Hannity’in televizyon programına katılan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yayımlanan “Olayın Gerçekleştiği Oda” isimli kitabıyla gündeme gelen eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a ağır ifadelerle yüklendi. ABD Başkanı Donald Trump, "Ülkeyi yönetirken yanlış seçimler yapabiliyorsunuz, Bolton gibi bir aptala görev vermek gibi..." diye konuştu.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın 8 yıllık görevleri boyunca Ferguson ve Baltimore başta olmak üzere birçok eyaletlerde “ırkçılık karşıtı” gösteriler olduğunu hatırlatan ABD Başkanı Donald Trump, Obama ve Biden’ı, polis reformu konusunda hiçbir şey yapmamakla suçladı. Obama ve Biden’ın bunu yapmak yerine başkanlık kampanyasına sızmaya çalıştıklarını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, bunun utanç verici olduğunu, bunu yapan Demokratlar değil de Cumhuriyetçiler olsaydı, çoktan 50 yıl hapis cezası almış olacaklarını, çünkü bu yapılanın vatana ihanet olduğunu ifade etti.

"Biden iki kelimeyi bir araya getiremiyor"

Amerika’da yaşanan ırkçılık karşıtı olaylar hakkında Demokratların başkan adayı Joe Biden’ı “sessiz kalmak” ile suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, Biden’ın konuşmadığını, kimsenin ondan tek bir söz duymadığını, Biden’ın konuşması durumunda da zaten iki kelimeyi bir araya getiremediğini dile getirdi. Trump ilginç bir de çıkış yaptı: “Bu adam (Biden) belki de sırf insanlar beni sevmiyor diye Amerikan başkanı olacak."

Seçimlerde kaybetmek gibi bir korkusunun olmadığını ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden’ın seçilmesi durumunda ülkeyi mahvedeceğini, doğrudan belki bunu kendisinin yapmayacağını ancak Biden’ı destekleyen radikal fanatik grupların bulunduğunu söyledi.

“John sen hiç gülmez misin?”

Bolton’ın yazdığı “Olayın Gerçekleştiği Oda” isimli kitapta, kendisi hakkında çeşitli iddialar ortaya atmasına dair ABD Başkanı Donald Trump, John Bolton’ın doğru bir iş yapmadığını, zeki bir adam olmadığını, hayatı boyunca güldüğünü bir kez bile görmediği tek insan olduğunu, hatta bir kez “John sen hiç gülmez misin?” diye sorduğunu, hiç gülmemesinin bile bir insanın kişiliği hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

“Bolton gibi bir aptala görev verdim”

Yöneticiliği boyunca doğru tercihlere karşı yanlış tercihler de yaptığını belirten ABD Başkanı Donald Trump, "Ülkeyi yönetirken bazen yanlış seçimler yapabilirsiniz. John Bolton gibi bir aptala görev ve yetki vermek gibi... John Bolton herkesin üzerine bomba atıp kurtulmak istiyor. Herkesi bombalayıp yok etmek zorunda değilsiniz." diye konuştu.

“Bolton hasta bir adam”

John Bolton’ın görevdeyken kendisine önerdiği dış politikayı asla doğru görmediğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, Bolton’ın hasta bir adam olduğunu, onda yanlış olan bir şeyler gördüğünü ve bunu erken fark ettiğini söyledi.

Yorumlar (0)