Trump, basını kendi haberleriyle vurdu!

"Trump, uyarılara rağmen koronavirüse karşı önlem almakta gecikti" haberleri çıkan Amerikan basınına ateş püsküren ABD Başkanı Donald Trump, "Yaptığım her şey doğruydu" dedi.

DÜNYA 14.04.2020, 07:01
Trump, basını kendi haberleriyle vurdu!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında geç harekete geçtiği yönündeki iddiaları sert biçimde reddederek, "Benim yaptığım her şey doğruydu." diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında öfkeli bir konuşma yaptı. 

Koronavirüsün sıcak noktaları New York, New Jersey, Louisina ve Michigan’da hastaneye kaldırılanların azaldığını vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, "Tüm ülkede grafiklerdeki artışı azalttık. Bir istikrar yakalandı." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan toplam test sayısının 3 milyonu geçtiğini bildiren ABD Başkanı Donald Trump, günlük test kapasitelerinin de 150 bin civarında olduğunu kaydetti.

Basına ateş püskürdü

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan basınında çıkan, "Trump, uyarılara rağmen virüse karşı önlem almakta gecikti" yönündeki haberleri de şiddetle biçimde reddetti. 

Konuşmasında, "Benim yaptığım her şey doğruydu" ifadesiyle sık sık kendisini savunan ABD Başkanı Donald Trump, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"11 Ocak'a bakıyorsunuz ABD'de hiçbir ölüm ya da vaka yok. 17 Ocak haftasına bakıyorsunuz aynı şekilde. Buna rağmen ilk vakanın çıkmasının hemen ardından 31 Ocak'ta Çin'den gelenlere sınırlarımızı kapattık. Joe Biden ve Demokratlar beni ırkçılıkla suçladı. Ne yapsaydım, ortada hiçbir şey yokken, tarihindeki en iyi günlerini yaşayan ekonomimizi mi kapatsaydım?"

Basın toplantısında Beyaz Saray ekibinin hazırladığı ve "koronavirüsün boyutlarını ABD Başkanı Donald Trump ciddiye alırken, basının küçümsediğini savunan" bir video da gösterildi. 

"Ne 'Comfort' ne de 'Javits Center' çok fazla kullanılıyor"

ABD Başkanı Donald Trump, tüm eyaletlere ihtiyaç duydukları tıbbi ekipmanların ulaştırılması konusunda da iyi işler çıkardıklarını vurgulayarak, "Şu anda kimse bizden suni solunum cihazı ya da yatak istemiyor." şeklinde konuştu. 

New York'ta Javits Center isimli kongre merkezinde kurdukları hastaneye ve buraya gönderdikleri Comfort adlı hastane gemisine işaret eden ABD Başkanı Donald Trump, "Javits Center ve Comfort normalde Covid-19 hastalarına bakmayacaktı. Ancak sonra karar değiştirdik. Ama şu anda ne Javits Center ne de Comfort çok fazla kullanılıyor." açıklamasında bulundu.

Ekonomi için konsey kuruldu

ABD ekonomisinin ne zaman normale dönebileceğine ilişkin kesin bir tarih vermekten kaçınan ABD Başkanı Donald Trump, bu konuda kurulan bir konseyin detaylarının yarın açıklanacağını kaydetti. 

ABD Başkanı Donald Trump, bazı eyaletlerin önlemleri gevşetmeye yanaşmama ihtimaline ilişkin, "Bir kişi ABD Başkanı ise yetkileri tamdır. Ekonomiyi açıp açmamak, başkanın kararıdır. Eyalet valileri de başkanın onayı olmadan bir şey yapamayacaklarını bilir." ifadelerini kullandı.

Gazeteciye "Yeter" diye çıkıştı

Bir gazetecinin, "Mutlak yetkinin başkanda olduğu doğru değil. Bunu kim söyledi?" sorusu üzerine ABD Başkanı Donald Trump, "Yeter." diyerek başka bir soruya geçti. 

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'nin Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) sağladığı fonlar hakkında da bu hafta sonuna doğru bir karar açıklayacaklarını kaydetti.

Fauci, o sözlerine açıklık getirdi!

Diğer taraftan Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Fauci, pazar günü dile getirdiği, "Koronavirüs konusunda erken adım atılsaydı daha az kişi ölebilirdi." sözlerine açıklık getirdi. 

Dr. Fauci, burada tamamen varsayıma dayalı bir soruyu cevapladığını belirterek, "Başkan Trump'a bir konuda tavsiyede bulunduğumuzda bizi dinledi ve güçlü adımlar attı." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump ise Dr. Fauci'yi görevden alacağına ilişkin haberleri kesin bir dille yalanlayarak, "Fauci çok iyi işler çıkarıyor. Kimseyi kovduğum yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)