Trump, Bağdadi operasyonuna katılan köpeği ödüllendirdi

ABD Başkanı Trump, DEAŞ lideri el-Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona katılıp yaralanan köpeği Beyaz Saray'da ağırladı ve plaket ve madalya takdim etti.

DÜNYA 25.11.2019, 22:45
Trump, Bağdadi operasyonuna katılan köpeği ödüllendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ'în lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi ele geçirmek için düzenlenen operasyona katılan ve burada yaralanan "Conan" isimli köpeği Beyaz Saray'da ağırladı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Başkan Trump'ın eşi Melania Trump'ın da katıldığı etkinlikte Conan isimli köpeğe plaket verildi ve madalya takıldı.

"Conan bir kahraman"

Trump, Conan için "Şu anda dünyanın en ünlü köpeği" dedi ve Conan'ın bir "kahraman" olduğunu belirtti.

ABD Başkanı, Conan'ın yaralarının tamamen iyileştiğini ve böylelikle görevlerine geri dönebildiğini de ifade etti. Trump, el-Bağdadi operasyonuna katılan özel kuvvet güçlerini de Beyaz Saray'da ağırladığını söyledi.

El-Bağdadi operasyonunda ne olmuştu?

ABD Özel Kuvvetleri, 8 helikopterle İdlib'in kuzeyine bir operasyon düzenlemişti. Bu operasyonda DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi öldürülmüştü. ABD Başkanı Trump, 27 Ekim'de operasyondan sonra düzenlediği basın toplantısı esnasında terör örgütünün elebaşının, evinin altındaki ucu kapalı tünellerden birine saklandığını ve yakalanacağını anlayınca yanında bulunan 3 çocukla birlikte intihar yeleğiyle intihar ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)