Trump: Azil düzmecesi bir an önce bitmeli!

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında yapılan azil soruşturmasına ve ana akım medyaya yönelik sert açıklamalar yaptı. Trump, "Yalancı Washington Post" ifadesini kullandı.

DÜNYA 07.11.2019, 19:52
Trump: Azil düzmecesi bir an önce bitmeli!

ABD Başkanı Donald Trump, Washington Post gazetesinin dün gece yayımladığı azil soruşturması haberine sert çıktı.

Ukrayna görüşmesine ilişkin yayımlanan dökümün okunması gerektiğine değinen Trump, "Yalancı Washington Post, 'adı açıklanmayan' bir kaynağa dayandırarak düzmece bir haber yazıyor, böyle bir kaynak hiç yok. Adalet Bakanlığı zaten telefon görüşmesinde bir sorun olmadığını açıkladı. Bizim basın özgürlüğümüz yok." açıklamasında bulundu.

"Washington Post'un haberi uydurma"

Washington Post'un haberinin "uydurma" olduğunu kaydeden Trump, Barr'dan hiçbir zaman bir basın toplantısı düzenlemesini istemediğini söyledi.

Trump, "Sahte muhbirlerin avukatı hakkında geçen gece yayımlanan bilgiye dayanarak, azil düzmecesi bir an önce bitmeli." ifadesini kullandı.

Demokrat aday adaylarından Joe Biden ve oğlu Hunter Biden hakkında da konuşan Trump, "Cumhuriyetçi Senatör John Kennedy 'Hunter Biden para kazanmak için ne yaptı?' demiş. Çok iyi bir soru. Hunter ve uykucu Joe Kongrede ifade vermeli." çağrısını yaptı.

"İzin verilmemesi gereken bir cadı avı"

Trump, "Gelecek hafta Temsilciler Meclisinde sahte oturumlar (mahkeme) olacağını duydum, onlar asla Trump'ın yanında olmayan ve diğer kişilerle konuşurken, ortada bir avukatım ya da yasal bir süreç yok. Bu süreç, (Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy) Pelosi, (Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam) Schiff 'in bana ve Cumhuriyetçi Parti'ye karşı çevirdiği bir dolap. Bu devam etmesine izin verilmemesi gereken bir cadı avı." dedi.

Yorumlar (0)