Trump ayrılacak. Bir şartla...

ABD Başkanı Donald John Trump, Seçiciler Kurulu’nun Joe Biden’a oy vermesi durumunda Beyaz Saray’dan çıkacağını söyledi.

DÜNYA 27.11.2020, 08:14 27.11.2020, 17:14
Trump ayrılacak. Bir şartla...

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald John Trump, kesin olmayan sonuçlara göre 46. Başkan seçilen Joe Biden’ın, resmî olarak kazandığının Seçiciler Kurulu tarafından ilan edilmesi durumunda Beyaz Saray'dan çıkıp çıkmayacağı yönündeki soruya, “Kesinlikle ayrılırım” cevabını verdi.

Başkan Donald Trump cevabına "Seçimlerde büyük hile yapıldı" iddiasını da ekleyerek, sadece Amerikan halkına şunu söylemek istediğini belirtti ve "Henüz hayal kırıklığı olmasın. Çünkü bu yarış (Başkanlık Seçimi) daha bitmedi" dedi. 

ABD Başkanı Trump, 3 Kasım 2020 tarihindeki 59. Başkanlık Seçimleri'nin ardından, ilk kez Joe Biden'ın önünü açma kararı almış ve Pazartesi günü itibarıyla resmî geçiş sürecine başlanması iznini vermişti.

ABD Seçiciler Kurulu nedir?

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimlerinde oy verenler aslında doğrudan başkan adayı için oy kullanmış olmuyor ve eyaletin Seçiciler Kurulu üyeleri için oy kullanmış oluyor. Daha sonra seçilen üyeler, Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanını ve ardından başkan yardımcısını belirliyor.

Yorumlar (0)