Trump: Aslında seçimleri kazandık!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Aslında seçimleri kazandık." diyerek zaferini ilan etti. 

DÜNYA 04.11.2020, 11:05
Trump: Aslında seçimleri kazandık!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen 59'uncu başkanlık seçimlerinin sonuçları yavaş yavaş belli oluyor. 

Beyaz Saray'da basın mensuplarının karşısına geçen Cumhuriyetçi aday Donald Trump, milyonlarca insanın kendisine oy verdiğini belirterek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) halkına ve ailesine teşekkürlerini iletti.

Trump, bu zaferi ellerinden almaya çalışan insanların olduğunu ancak buna asla müsaade etmeyeceklerini söyledi. 

Büyük çaplı bir kutlama için hazırlık yaptıklarını ama aniden her şeyin iptal edildiğini belirten Trump, dışarıda seçim başarısını kutlamak için hazır olduklarını ifade etti. 

"Rekor düzeyde katılım oldu"

Trump, başkanlık seçimlerine rekor düzeyde bir katılımın gerçekleştiğine dikkat çekerek, şimdiye kadar hiç böyle bir katılımın olmadığını belirtti.

"Teksas'ta 700 bin oy farkı ile kazandım"

Ohio ve Teksas eyaletlerini kazandığını aktaran Trump, Teksas eyaletini 700 bin oy farkı ile kazandığını ancak bunun oy sayımına dâhil edilmediğini söyledi. 

"Kuzey Carolina'da beni yakalayamaz"

Trump, Kuzey Carolina eyaletini de kazandığını ve burada sandıkların sadece yüzde 5'inin açılmadığını kaydederek, Demokrat aday Joe Biden'ın kendisini yakalamasının mümkün olmadığını ifade etti.

"Pensilvanya'da 690 bin oy farkı ile öndeyim"

Pensilvanya eyaletinde seçimleri ciddi bir farkla kazanmak üzere olduğunu aktaran Trump, burada 690 bin oy farkı ile önde olduğunu ve Biden'ın yetişmesinin imkânsız olduğunu belirtti.

"Dürüstlük sağlanmalı"

Trump, Biden'ın seçimi kazanamayacağını anlayınca yargıya gitmeye karar verdiğini kaydederek, bunun gerçekleşeceğini daha önceden söylediğini kaydetti.

"Aslında seçimleri kazandık" diyen Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) halkı için seçimlerde dürüstlüğün sağlanması gerektiğine dikkat çekti. 

"Gerekirse Yüksek Mahkeme'ye gideriz"

Trump, kanunların uygun bir şekilde devreye girmesini talep ederek, başkanlık seçimlerinde "ciddi bir hileden" kuşkulandıklarını, gerekirse Amerikan Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunacaklarını ve oy kullanımının durdurulmasını isteyeceklerini söyledi. 

"Bana kalırsa kazandık"

Sabah saat 4'te oy pusulalarının başka yerlerde bulunmasını asla istemediklerini aktaran Trump, "Başkanlık seçimlerini kazanacağız, bana kalırsa zaten kazandık." diyerek zaferini ilan etti.

Yorumlar (0)