Trump ANTIFA'yı terör örgütü ilan edecek

ABD Başkanı Trump, ABD'de siyahi bir kişinin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestoları şiddete dönüştürmekle suçlamada bulunduğu ANTIFA grubunu terör örgütü olarak tanıyacaklarını duyurdu.

DÜNYA 31.05.2020, 22:41 20.01.2021, 18:41
Trump ANTIFA'yı terör örgütü ilan edecek

ABD Başkanı Donald Trump resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ANTIFA anarşistlerinin eylemlerini hızlı bir şekilde kontrol altına aldığı için Ulusal Muhafız Birliklerini tebrik etti.

Belediye Başkanı'nın ilk akşamdan Ulusal Muhafızları kullansaydı bu olayların yaşanmayacağını ifade eden Trump, çok geç olmadan Ulusal Muhafızlardan destek almalarını önererek Demokratlar tarafından yönetilen diğer eyalet ve şehirlerdeki örnekleri ele almaları gerektiğini ifade etti.

ANTIFA'yı ABD'nin terör örgütü olarak tanıyacağını ifade eden Trump, ana akım medyayı da sahte haberler yaptığı gerekçesiyle suçlayarak gösterileri köpürtmekle suçladı.

ANTIFA'nın kökeni nereden geliyor?

ANTIFA kamuya açık olan kaynaklarda Anti-faşizm kelimesinin kısa hali olarak biliniyor ve Almanya'da yükselen Nazizm'e karşı ortaya çıktığı ve kökeninin 1930'larda Avrupa'ya dayandığı ifade ediliyor.

Yorumlar (0)