Trump: Amerikan basını samimiyetsiz

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Amerikan medyasını 'samimiyetsiz' olarak nitelendirdi. Azil soruşturmasının ise Amerikan tarihinin en büyük rezaleti olduğunu söyledi.

DÜNYA 16.11.2019, 11:42
Trump: Amerikan basını samimiyetsiz

Amerika Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanlığının 25 Temmuz'da yapılan telefon görüşmesi ile Amerika'nın bu ülkeye yardımlarını kesmesi arasında bir bağlantı olmadığını açıkladıklarını söyledi. ABD basınının bunu haber bile yapmadığını ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, "Basınımız inanılmayacak derecede samimiyetsiz. Daha samimi ve inanılır bir basın olsaydı, Amerika'ya daha iyi hizmet yapabilirdik" ifadelerini kullandı.

"Rezalet"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle "azil soruşturması" kapsamında çarşamba günü yapılan ilk kamuya açık oturumunu izleyemediğini belirten ABD Başkanı Trump, şunları söyledi:
"Bu sabahki oturumun bir kısmını izledim. Bunun bir rezalet olduğunu düşünüyorum. İnsanların seçtiği birçok muhteşem Cumhuriyetçi vekilimiz var ama onların konuşmasına bile izin verilmiyor. Bu soruşturma bir rezalet ve ülkemiz için utanç verici."

Amerika Başkanı Donald Trump, azil soruşturması için ise "Bu hukuki değil siyasi bir süreç. ABD tarihindeki en büyük rezalet" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)