Trump: "Amerika istila edildi"

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırında yaşanan göç krizi ve acil durum tedbirlerine ilişkin, “Amerika Birleşik Devletleri Meksika'dan gelen ve ülkemize yasa dışı yollardan giren yüz binlerce insan tarafından istila edildi” ifadelerini kullandı.

DÜNYA 31.05.2019, 20:15 21.04.2022, 23:33

ABD Başkanı Donald Trump'ın, El Salvador, Honduras ve Guatemala gibi ülkelerden sığınma talebinde bulunmak adına ABD'ye gelenleri engellemek için gerekli çabayı göstermeyen Meksika hükümetine karşı yeni yaptırımların uygulanacağını söyledi.

İşte Trump'ın açıklamaları:

"REFAH SİSTEMİMİZ BOŞALTILIYOR"

”Herkesin bildiği gibi, Amerika Birleşik Devletleri Meksika'dan gelen ve ülkemize yasadışı yollardan giren yüz binlerce insan tarafından istila edildi. Bu sürekli yasadışı yabancılar akını, ulusal yaşamımızın her yönü üzerinde derin sonuçlar doğurdu; okullarımız yeterince görevini yapamıyor, hastanelerimiz aşırı kalabalıklaşıyor, refah sistemiz boşaltılıyor ve suç oranları önlenemez bir şekilde yükselmeye devam ediyor."

"YASA DIŞI UYUŞTURUCULAR GÜNEY SINIRIMIZDAN GİRİYOR"

“Çete üyeleri, kaçakçılar, insan kaçakçıları ve her türlü yasadışı uyuşturucu Güney sınırından doğrudan ülkemize akıyor. Bu kanunsuz kaosun sonucu olarak her yıl binlerce masum insanımız yaşamdan kopartılıyor ve şimdi bu kaos bitmeli. Meksika’nın bu toplu saldırıya izin vermesindeki pasif işbirliği, Amerika Birleşik Devletleri’nin ulusal güvenliği ve ekonomisi için acil ve olağanüstü bir tehdit oluşturmaktadır. Meksika'nın çok güçlü göç yasaları vardır ve yasadışı göç akışını, kendi ülkelerine iade etmek daha akılcı bir davranış olacak. Ek olarak, Meksika, yasadışı yabancıların Guatemala ile olan güney sınırından geçmelerini hızlı ve kolay bir şekilde durdurabilir."

"MEKSİKA ADIM ATMALI"

"Mevcut durum, büyük çapta yasadışı göçün getirdiği olağanüstü finansal maliyeti taşıyan Amerikan vergi mükellefine derinden haksızlık ediyor. Daha da kötüsü, insan hayatının korkunç ve önlenebilir kaybıdır. Gezegendeki en ölümcül ve en çirkin çetelerden bazıları sınırlarımızın ötesinde faaliyet gösteriyor ve masum halkımızı korkutuyor. Meksika'nın derhal hızlı ve etkili bir şekilde davranmasını bekliyoruz. Meksika adım atmalı ve bu sorunu çözmeye yardım etmeli. Amerika Birleşik Devletleri'ne yasal olarak gelen insanları memnuniyetle karşılıyoruz, ancak yasalarımızın ve sınırlarımızın ihlal edilmesine izin veremeyiz."

"MEKSİKA'DAN İTHAL EDİLEN TÜM MALLARA %5 TARİFE UYGULAYACAĞIZ"

“10 Haziran 2019'da başlayacak olan ABD, Meksika'dan ithal edilen tüm mallara %5 gümrük vergisi uygulayacak. Yasadışı göç krizi Meksika'nın gerçekleştirdiği etkin eylemlerle hafifletilirse, tamamen kendi takdirimize ve kararımıza göre belirlenecek, vergiler kaldırılacaktır. Ancak kriz devam ederse, vergiler 1 Temmuz 2019’da yüzde 10’a çıkarılacak. 1 Ağustos 2019’da yüzde 15’e, 1 Eylül 2019’da yüzde 20’ye, 1 Ekim 2019’de yüzde 25’e yükseltilecek."

Yorumlar (0)