Trump ağır silahlı askerleri görevlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki şiddet olaylarına müdahale için ağır silahlı askerleri görevlendirdi.

DÜNYA 02.06.2020, 08:39
Trump ağır silahlı askerleri görevlendirdi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ABD'deki şiddet olaylarına müdahale etmek için binlerce ağır silahlı askerî personeli ve güvenlik gücünü görevlendirdi.

Beyaz Saray'ın bahçesinde, Minneapolis kentinde 46 yaşındaki Amerikalı siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesine karşı başlayan ve şiddet eylemlerine evrilen protestolara ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, vazifesinin ABD halkını korumak olduğunu belirterek, George Floyd'un gaddarca öldürüldüğünü ve George Floyd'un ailesi için adaletin yerine getirileceği sözünü verdiğini söyledi ve "O bir hiç uğruna ölmedi." dedi.

Şiddet olaylarına değinen ABD Başkanı Donald Trump, haklı haykırışların ve barışçıl protestoların, kızgın kalabalıklar tarafından bastırılmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Bazı valileri zayıf kalmakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, "İnsanların iş yerleri yağmalandı. Covid-19 pandemisiyle mücadele eden sağlık çalışanları korkudan evlerinden çıkamıyor. Washington DC'deki önemli yapılar ve kiliseler zarar gördü." diye konuştu.

Protestolara "iç terör" dedi

Yaşanan protesto eylemlerinin barışçıl protestolar olmadığını söyleyen ve "iç terör" tanımını kullanan ABD Başkanı Donald Trump, masum bir insanın kanının dökülmesinin insanlığa karşı utanç ve tanrıya karşı bir suç olduğunu; Amerika'nın yok edilmeye değil oluşuma, nefrete değil iyileşmeye, kaosa değil adalete, kibre değil operasyona, anarşiye değil güvenliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mevcut tüm federal, sivil ve askerî kaynakları; yağmaları, yakıp yıkmaları bitirmek ve kanunlara uyan Amerikalıların haklarını korumak için seferber ettiğini duyuran ABD Başkanı Donald Trump, "İlk hedefimiz Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yağma ve gayrimeşru eylemleri durdurmaktır." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, her valiye yeterli sayıda Ulusal Muhafız görevlendirmesi yönünde güçlü tavsiyede bulunduğunu belirterek, vali ve belediye başkanlarının, şiddet eylemleri bitinceye kadar çok sayıda güvenlik gücünün varlık göstermesi gerektiğini söyledi ve yerel yöneticilerin bir şehir ya da eyalet sakinlerinin canlarını ve mallarını korumak için gerekli tedbirleri almayı reddetmesi durumunda Amerikan askerini görevlendireceğini ve sorunu hızlıca çözeceğini ifade etti.

Beyaz Saray'dan St. Johns Kilisesi'ne doğru yürüdü

Konuşmasının ardından Beyaz Saray'dan çıkarak dün akşamki protestolarda kundaklanmaya çalışılan St. Johns Kilisesi'ne elinde İncil ile yürüyen ABD Başkanı Donald Trump, kilisenin önünde kısa bir süre durdu ve içeri girmeden geniş güvenlik tedbirleri altında tekrar Beyaz Saray'a döndü.

Yorumlar (0)