Trump, ABD tarihine geçti!

Trump ile Kim, Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de buluştu.

DÜNYA 30.06.2019, 10:48 30.06.2019, 16:29
Trump, ABD tarihine geçti!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de buluştu. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı oldu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Kuzey ve Güney Kore arasında bulunan "silahsızlandırılmış bölge"de buluştu.

İki lider "silahsızlandırılmış bölge"de el sıkışırken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek bu ülke topraklarına adım atan ilk Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı oldu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın iki ülke arasındaki bağları daha da geliştirmek için bu kısa ziyareti yaptığını ifade ederek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın sınır çizgisini geçmesini, "hoş olmayan geçmişi sona erdirecek cesur ve kararlı bir eylem" olarak değerlendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump da sınırın Kuzey Kore tarafına ayak basan ilk Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile dostluklarını övdü.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un daha önce Singapur ve Vietnam'da düzenlenen zirvelerde bir araya gelmişti. G-20 Zirvesi kapsamında Japonya'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'a "silahsızlandırılmış bölgede" görüşme teklifinde bulunmuştu. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın teklifine "çok ilginç bir öneri" yanıtını vermişti.

Yorumlar (0)