Trump: ABD'nin geldiği yer bu mu?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini Joe Biden'a karşı kaybeden Donald Trump, sandık görevlilerinin kutulardan oy pusulalarını yeni çıkardıkları anlara dair görüntüleri yayınlayarak, "ABD'nin geldiği yer bu mu?" notunu düştü. 

DÜNYA 12.11.2020, 08:15
Trump: ABD'nin geldiği yer bu mu?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleştirilen son başkanlık seçimleri tartışmalı bir şekilde gerçekleşti. 3 Kasım günü düzenlenen başkanlık seçimleri, posta yoluyla kullanılan görüntülerin gecikmesi sebebiyle 5 gün sonra duyurulabildi. 

Söz konusu seçimleri, Demokratların adayı olan ve 279 delegeye ulaşan Joe Biden kazandı. Resmî olmayan sonuçlara göre Joe Biden başkanlık seçimlerini kazansa da Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Trump, oy sayımlarında hile ve yolsuzluk yapıldığını ileri sürmeye devam ediyor. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Donald Trump, sandık görevlilerinin kutulardan oy pusulalarını yeni çıkardıkları anlara dair görüntüleri yayınlayarak, "ABD'nin geldiği yer bu mu?" notunu düştü. 

Oylar tekrar sayılacak

Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, dün yaptığı açıklamada, Joe Biden söz konusu eyalette 14 bin oy ile Donald Trump'ın önünde olduğunu ancak 16 delegeli eyalette oyların yeniden sayılacağını ifade etmişti.

Raffensperger, oy sayımlarının 20 Kasım gününe kadar devam edebileceğine dikkat çekerek, el ile sayımı gerçekleştirilen oylar neticesinde kaybeden ismin tekrar makine ile oy sayımı isteyebileceğini aktarmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) başkanlık seçimlerinde 538 delegenin 270'ine ulaşan taraf zafer elde etmiş oluyor.

Yorumlar (0)