Trump'a yeşil ışık yakan Ruhani'ye eleştiri!

İran Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığıyla bilinen 'Cevan' gazetesi ile Mehr Haber Ajansı, ABD Başkanı Donald Trump ile müzakerelere hazır olduğuna ilişkin sinyaller veren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi eleştirdi.

DÜNYA 27.08.2019, 10:54 27.08.2019, 10:58
Trump'a yeşil ışık yakan Ruhani'ye eleştiri!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin ABD Başkanı Donald Trump ile müzakereye hazır olduğuna ilişkin açıklaması, ülkedeki muhafazakar medyanın tepkisine yol açtı. 

Devrim Muhafızları Ordusuna yakınlığıyla bilinen 'Cevan' gazetesi, 'Foto diplomasi İran'ı kalkındırmaz Sayın Ruhani' başlığıyla manşetten verdiği haberde, Trump ile müzakerelere yeşil ışık yakan Ruhani'yi hedef aldı.

Haberde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ruhani ile Trump'ı bir araya getirme çabalarına işaret edildi. Ruhani'nin görüşmeyi İran'ın kalkınmasıyla ilişkilendirmesi de eleştiri konusu oldu. 

Söz konusu haberde, şu ifadeler kullanıldı:

"Ruhani ve Macron birbirlerine Trump ile görüşme şartlarının hazır olduğuna ve görüşmenin İran'ı kalkındıracağına ilişkin mesaj ve cevap gönderiyordu. Trump da 'zengin İran' vaadinde bulundu ancak ABD'nin İran'a bir şey vermeyeceğini de vurguladı. Ruhani de bunu İran'ın kalkınmasını sağlayacak görüşme olarak tabir etti."

"Hamaney, müzakerelere karşı çıkıyor"

Diğer bir yandan, yarı resmi haber ajansı Mehr, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki olası görüşmeye ilişkin verdiği haberinde, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 4 ay önce Trump yönetimiyle müzakerelere kesin bir dille karşı çıktığı ifadelerini anımsattı. 

Hamaney, mayıs ayında ABD ile olası müzakereler hakkında yaptığı konuşmada, "Bazıları müzakerenin ne zararı var diye düşünüyor. Hiçbir bilinçli ve gayretli İranlı bu ABD hükümetiyle müzakere etmez." ifadelerini kullanmıştı. 

Ruhani, dün yaptığı bir konuşmada, Trump ile müzakere ihtimaline ilişkin, "Bir kişiyle görüşmem halinde ülkenin sorunlarının çözüleceğini ve İran'ın kalkınacağını bilsem görüşmekte tereddüt etmem." demişti.

Yorumlar (0)