Trump'a sert tepki: Süleymani'yi öldürdüğü her zaman hatırlanacak!

İran'ın başkenti Tahran'da hava savunma sistemi tarafından "kazara" düşürüldüğü açıklanan Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında yaşamını yitirenleri anmak amacıyla gerçekleştirilen törenler, rejim karşıtı protestolar haline geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın protestocuları desteklemesinin ardından İran'dan yanıt gecikmedi.

DÜNYA 13.01.2020, 14:47
Trump'a sert tepki: Süleymani'yi öldürdüğü her zaman hatırlanacak!

İran'ın 8 Ocak günü hava savunma sistemi tarafından Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağını "kazara" düşürdüğünü açıklamasının ardından İran'da protestolar gerçekleştirildi. 

Düşürülen uçakta yaşamını yitirenler için başkent Tahran'ın Emir Kebir, Tahran ve Şerif üniversitelerinde mum yakılarak anma törenleri düzenlendi. Törenlerde rejim karşıtı sloganlar atıldı. Göstericiler, ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney dâhil olmak üzere sorumlu tüm kişilerin istifasını talep etti. 

Kazanın ardından ülkede bütün gazeteler siyah sayfalarla basıldı. Etemad gazetesi tarafından "Utanın ve istifa edin" başlığı atılırken, Hamshahri gazetesi "Utanın" manşeti ile yayına çıktı. 

Trump: Halkınızın öldürülmesini durdurun!

Diğer yandan, ABD Başkanı Donald Trump, İran'da hükümet karşıtı gösterilere ilişkin açıklamada bulundu.

Protestocuları destekleyen Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya izliyor ve daha da önemlisi ABD izliyor. İnterneti geri açın ve gazetecilerin rahatça dolaşmasına izin verin! Büyük İran halkınızın öldürülmesini durdurun!" ifadelerine yer verdi.

İran'dan tepki geldi 

Bunun üzerine İran'dan yanıt gecikmedi. İran Hükümet Sözcüsü, Trump tarafından yapılan paylaşıma tepki göstererek, "İranlılar her zaman onun Süleymani'yi öldürdüğünü hatırlayacak." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)