Trump'a 'ölüm' mesajları artınca, Twitter'dan açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın koronaya yakalanmasının ardından, onun ölümünü isteyen paylaşımlar yapan hesapların askıya alınabileceği Twitter tarafından doğrulandı.

DÜNYA 03.10.2020, 22:30
Trump'a 'ölüm' mesajları artınca, Twitter'dan açıklama geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve eşinin korona testlerinin pozitif çıkması üzerine konu dünya gündemine oturdu. Trump'ın önlem amacıyla hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, kimi kullanıcılar tarafından Trump'a iyi dilek mesajları geldi, hastalığı ciddiye almadığı için Trump'ı eleştiren kullanıcılar da oldu.

"Kötü niyetli mesajlara izin verilemez"

Cuma günü kamuoyuyla paylaşılmış olan test sonucunun ardından sosyal medya üzerindeki kötü niyetli paylaşımlara ilişkin Twitter cephesinden de açıklama geldi. Twitter, Trump'a karşı ölüm dileklerinde bulunan ve benzeri paylaşımlar yapan hesaplar için, "bir kişiye veya bir gruba ciddi zarar vermeyi dileyen veyahut umut eden" mesajları yasaklayan, "Kötüye Kullanım Davranışları Politikası"nı ihlal ettiğini kaydetti.

Yapılmış olan açıklamada, "Herhangi bir kişiye karşı ölüm, ciddi bir bedensel zarar veyahut hastalık dileyen veya ümit eden tweetlere izin verilmez ve kaldırılması gerekir." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (1)
Gunay Bayramli 4 yıl önce
Azerbaycana edilen vehsilikleri dunya niye gormezden gelir ermenistanin yaninda Duran butun dovletler onlar kimi acimasiz vicdansiz onlar gorsunler ki Kim haqla vurusur insanca ama onlarda nisanlig ne geze biler ki sehidlerimizin analaramizin korpelerimizin qani yerde qalmamalidir Azerbaycan haqq yolundadi Allah komey olsun ordumuza insaAllah biz 30 ildi ki bu torpag hesreti cekirik oz yurdumuzda hesretle bu gunu gozdeyrik haqq qazansin InsaAllah.