Trump'a 'Nazi' benzetmesi

ABD'nin başkenti Washington, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının yanı sıra Başkan Trump aleyhindeki protestolara da sahne oldu. Başkente tanklar ve zırhlı araçlar getiren Trump, protestocular tarafından Nazilere benzetildi.

DÜNYA 05.07.2019, 15:26 05.07.2019, 15:42
Trump'a 'Nazi' benzetmesi

ABD'nin başkenti Washington, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının yanı sıra Başkan Donald Trump aleyhindeki protestolara da sahne oldu. 

ABD Başkanı Donald Trump, kurşun geçirmez bir camın ardından konuşmasını yaptı. Trump'ın konuşma yaptığı kürsünün önünde bulunan kişilere parayla bilet satıldığı öğrenildi. 

Sosyal medya kullanıcıları, kurşun geçirmez cama tepki gösterdi. 

Martin Luther King'in yapmış olduğu konuşma anımsatılarak, "King 'Bir rüya konuşması yaptım' derken kurşun geçirmez cam yoktu. Korkaksın Trump." ifadeleri kullanıldı. 

'Bebek Trump' yine sahnede

4 Temmuz kutlamalarının siyasileştirildiğini ileri süren protestocular, başkente tanklar ve zırhlı araçlar getiren Trump'a 'Nazi' benzetmesinde bulundu.

Diğer bir yandan, kutlama alanında toplanan yüz kadar CodePink üyesi kadın, Trump'ı elinde cep telefonu, bebek bezi giymiş şekilde gösteren dev balon ile ABD Başkanını protesto etti.

Washington polisinin uçurulmasına izin vermediği dev balon, protesto sırasında yere bağlı bir şekilde kullanıldı.

Beyaz Saray önünde Amerikan bayrağını yakmaya çalışan bir göstericinin de tutuklandığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)