Trump'a kovacak biri daha çıktı! "Seçimlerde hile yok"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanı William Barr, başkanlık seçimlerinde hile tespit edilmediğini söyledi. Trump, başkanlık seçimlerine hile karışmadığını söyleyen Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'i kovmuştu. Aynı durum, Adalet Bakanı Barr'ın da başına gelebilir. 

DÜNYA 02.12.2020, 14:01
Trump'a kovacak biri daha çıktı! "Seçimlerde hile yok"

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık seçimlerini 306 delegeye ulaşan Joe Biden kazandı. Söz konusu seçimlere hile karıştığını sık sık dile getiren Donald Trump'ın kabinesinden farklı bir ses çıktı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanı William Barr, tartışmalara neden olan başkanlık seçimlerine dair açıklamada bulundu. 

"Usulsüzlük yok"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet Bakanı Barr, Biden'ın kazandığı başkanlık seçimlerinde şimdiye kadar farklı bir sonucun çıkmasına neden olacak seviyede bir usulsüzlük tespit edilmediğini söyledi. 

Barr, başkanlık seçimlerine ilişkin ortaya atılan iddiaların Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve konuyla ilgili tüm federal birimler tarafından ele alındığını belirterek, şu ana kadar söz konusu seçimlere ciddi bir düzeyde hile karıştığına ilişkin delile ulaşamadıklarını ifade etti.

"Kanıta ulaşamadık"

Oy sayım makinelerine dair ortaya atılan iddiaların da değerlendirildiğini kaydeden Barr, şimdiye dek bu iddialara da destek verecek herhangi bir kanıta ulaşamadıklarını aktardı. 

Barr'ın, başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını ileri süren Trump'ı yalanlamasına, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) basınında geniş bir yer verildi. 

Medya kuruluşları, söz konusu açıklamaların ardından Trump'ın iddialarının artık geçersiz hale geldiğini kaydetti.

Barr'ın bu açıklamalardan sonra Beyaz Saray'a gittiği, Trump ile görüşmede bulunacağının öngörüldüğü ifade edildi. Beyaz Saray, konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. 

Trump, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, başkanlık seçimlerine hile karıştığına yönelik iddialarının Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Adalet Bakanlığı tarafından araştırılması gerektiğini ifade etmişti. 

Krebs'i kovmuştu

Barr'ın Trump'ın iddialarına karşı yaptığı açıklamalar, akıllara Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Chris Krebs'i getirdi. 

Trump, başkanlık seçimlerine hile karışmadığını söyleyen Krebs'i kovmuştu.

Yorumlar (0)