Trump'a 'dişli ve milyarder' rakip!

ABD'de yapılacak Kasım 2020 seçimlerinde eski New York Belediye Başkanı ve milyarder Michael Bloomberg'ün, adaylığı gözden geçirdiği belirtiliyor.

DÜNYA 08.11.2019, 20:04
Trump'a 'dişli ve milyarder' rakip!

Demokrat Partideki mevcut aday adaylarının ABD Başkanı Donald Trump ile baş edemeyeceğini düşünen Bloomberg'ün aday olmayı düşündüğü aktarıldı.

Bloomberg'ün başkanlık yarışına girebilmek için bugün Alabama eyaleti ön seçimine başvuru yapmasının beklendiği belirtildi. Michael Bloomberg'in daha önce yapmış olduğu "Hayatımın çoğunu üyesi olarak geçirdiğim Demokrat Partiye yeniden kaydoldum" açıklaması, adaylık için attığı ilk adım olarak yorumlanmıştı.

Anketler ne diyor?

Cumhuriyetçi Partiden 2001 ve 2005'te iki dönem New York Belediye Başkanı seçilen Bloomberg, 2007'de partisinden ayrılmıştı. Bloomberg, daha sonra 2009'da bağımsız aday olarak 3. dönem belediye başkanlığını kazanmıştı. 

Demokratlar arasında en popüler aday olarak eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ismi zikrediliyor. Anketler ise Massachusetts Senatorü Elizabeth Warren'ın Biden ile arasındaki farkı kapattığını ortaya koyuyor. Biden ve Warren'ı, Vermont Senatörü Bernie Sanders takip ediyor.

Warren ve Sanders için "aşırı sol eğimliği" yorumları geliyor.  New York Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun da aralarında yer aldığı 9 aday adayı başkanlık yarışından çekildi, 17 aday ise hala kampanyasına devam ediyor.

Cumhuriyetçiler arasından 3 aday

Cumhuriyetçiler arasında ise şimdiye kadar 3 isim, ABD Başkanı Donald Trump'a karşı kendi partisinden rakip olacağını duyurdu.

Başkanlık seçimleri için aday adaylığını açıklayan Cumhuriyetçiler arasında eski Massachusetts Valisi Bill Weld, eski Güney Carolina Valisi Mark Sanford ve Illinois eyaletinden eski Kongre üyesi Joe Walsh bulunuyor.

Yorumlar (0)