Trump'a bir tepki de Almanya'dan

Almanya, "En iyi yatırım, DSÖ'yü güçlendirmektir" ifadeleriyle Trump'ın DSÖ kararına tepki gösterdi.

DÜNYA 15.04.2020, 12:33
Trump'a bir tepki de Almanya'dan

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) sağladıkları fonu durdurma kararını eleştirerek, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle mücadelede en iyi yatırımın Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Alman Haber Ajansına (DPA) açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüsün sınır tanımadığını, karşılıklı suçlamaların da yararlı olmadığını vurguladı.

Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı uluslararası arenada birlikte çalışmak gerektiğini kaydeden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Pandemi (küresel salgın) ile mücadelede en iyi yatırımlardan biri, testlerin ve aşıların geliştirmesi ve dağıtılması için Birleşmiş Milletleri (BM), özellikle de yetersiz finansmanı olan Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) güçlendirmektir." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin için çalıştığı ve koronavirüs salgını konusunda ihmalkar davrandığını ileri sürerek, ülkesinin örgüte sağladığı fonu askıya aldığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)