Trump'a 'beceriksiz' dedi, istifa etti!

ABD Başkanı Donald Trump’a 'beceriksiz' dediği ileri sürülen İngiliz Büyükelçi Kim Darroch istifa ettiğini duyurdu.

DÜNYA 10.07.2019, 14:27 10.07.2019, 15:09
Trump'a 'beceriksiz' dedi, istifa etti!

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch, ABD Başkanı Donald Trump için 'beceriksiz' ifadesini kullandığı ortaya çıkınca istifa etti. 

Darroch, "Mevcut görevime devam edemeyeceğim." dedi. 

Daily Mail gazetesi, İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch'ın diplomatik yazışmaları olduğu iddia edilen metinler yayımlamıştı.

Darroch'un, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'beceriksiz' olduğu ve görevini 'utanç' içinde sonlandırma riski bulunduğu şeklinde rapor yazdığı ileri sürülmüştü. Habere göre, İngiliz Büyükelçinin ABD Başkanı hakkındaki görüşlerini yansıtan diplomatik yazışmaların birinde şu ifadeler yer almıştı:

"Trump yönetiminin esasen daha normal, daha az işlevsiz, daha az tahmin edilemez, daha az hizipçi, diplomatik olarak da daha az sakar ve beceriksiz olacağına inanmıyoruz." 

Trump yönetimindeki Beyaz Saray'ın 'yetkin' olarak görüleceğini düşünmediğini ifade eden Darroch, ayrıca mevcut idarenin 'utanç içinde sona ermesine neden olabilecek bir şeylerin ortaya çıkabileceğini' bildirmişti. Trump yönetiminin skandallar nedeniyle çökebileceğine dikkat çeken Darroch, yine de İngiliz hükümetini Trump'ı 'silmemeye' çağırmıştı. 

Trump: Darroch, çok aptal bir adam

İngiltere Başbakanı Theresa May ve Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Darroch'un yanında yer almıştı. Trump da olayla ilgili yaptığı açıklamalarda, Darroch için 'çok aptal bir adam' ifadesini kullanmış ve İngiliz büyükelçiyle çalışmayacağını kaydetmişti. 

Trump, Darroch'un yanı sıra May'i de hedef almış, İngiliz başbakanın Brexit'i 'berbat ettiğini' söylemişti. 

Yorumlar (0)