Trump'a "Bağdadi" kredisi

Amerikalıların çoğu, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi saldırısı sonrası ABD Başkanı Donald Trump'a "kredi" verdi.

DÜNYA 01.11.2019, 08:18
Trump'a "Bağdadi" kredisi

Washington Post gazetesi ve ABC televizyonu, terör örgütü DEAŞ'ın görünen lideri Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin ABD Başkanı Donald Trump'ın imajını nasıl etkilediğini tespit etmek üzere 27-30 Ekim arasında 1003 kişi ile anket yaptı.

Ebubekir el Bağdadi için yüzde 54

Amerika'da yapılan ankette katılımcıların yüzde 54'ü "terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesi konusunda ABD Başkanı Donald Trump'a kredi verilmesi gerektiğini" düşünüyor.

Katılımcıların yüzde 54'ü "DEAŞ elebaşının öldürülmesinde Trump'a kredi verilmeli mi?" sorusuna "önemli ölçüde kredi verilmeli" cevabını verirken yüzde 39 ise "Trump'a bu saldırıda önemli bir rol biçilmemesi gerektiğini" söylüyor.

Usame Bin Ladin için yüzde 76 idi

Anketin sonuç değerlendirmesinde, El Kaide lideri Usama Bin Ladin'in öldürülmesinin ardından yapılan anketlerde katılımcıların yüzde 76'sının aynı soruya "önemli bir kredi verilmeli" cevabı verdiği bildirildi.

Ayrıca katılımcıların yüzde 54'ü ABD Başkanı Donald Trump'ın halen güçlü bir lider olmadığı, yüzde 44'ü ise olduğu görüşünü savundu.

Öte yandan, katılımcıların yüzde 54'ü Ebubekir el Bağdadi'nin öldürülmesinin Amerika'yı daha güvenli bir hâle getirmediği, yüzde 26'sı ülkenin daha güvenli hâle geldiği, yüzde 16'sı ise daha tehlikeli bir hâl aldığı görüşünü ifade etti.

Yorumlar (0)