Tren şirketinden Greta'ya tepki!

Greta Thunberg’in İsveç’e evine dönerken bindiği trenden koridorda otururken çekildiği bir fotoğrafı, "aşırı kalabalık" yorumuyla paylaştı. Alman demiryolu şirketinin, bu paylaşıma tepkisi gecikmedi.

DÜNYA 16.12.2019, 10:35 16.12.2019, 11:00
Tren şirketinden Greta'ya tepki!

Seyahat ederken çevreye daha az zarar veren araçları tercih etttiğini söyleyen 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in İtalya’nın Torino kentindeki bir protestosundan sonra Noel’i kutlamak için ailesinin yanına İsveç’e dönerken yaptığı tren yolculuğu bu kez bir tartışmanın fitilini ateşledi.

"Aşırı kalabalık trenlerle seyahat ediyorum"

Twitter hesabından, trenin koridorunda yerde otururken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Greta, "Almanya içinde aşırı kalabalık trenlerle seyahat ediyorum. Ve nihayet eve dönüş yolundayım" yorumunu yaptı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları da Greta’nın bu tweetini alıntılayarak, Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn’ın (DB) rötar başta olmak üzere pek çok işleyiş sorunu olduğunu kaydetti.

Şirket önce yaşanan sıkıntı nedeniyle özür dilediklerini ve hizmetlerini geliştirmeye çalıştıklarını aktararak yanıt verdi.

Şirketten yanıt geldi: Birinci sınıfta yolculuk ettin!

Ancak daha sonra bu tweetini silen DB, bu kez tonunu belirgin bir şekilde sertleştirdi ve Greta’ya "birinci sınıfta" yolculuk ettiğini anımsattı.

Şirket, paylaşımında "Sevgili Greta. İklim krizine karşı mücadelede biz demiryollarını desteklediğin için teşekkür ederiz. Cumartesi günü bizimle seyahat ettiğin için mutluyuz… ama birinci sınıftaki koltuğunda ekibimiz tarafından nasıl arkadaşça ve ustaca ilgilenildiğinden de bahsetsen daha iyi olurdu" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)