Trablus'un güneyinde şiddetli çatışmalar!

Libya'da meşru UMH güçleri ile gayrımeşru Hafter milisleri arasında başkentin güneyinde çatışmalar yeniden başladı.

DÜNYA 18.03.2020, 14:50
Trablus'un güneyinde şiddetli çatışmalar!

Libya'nın başkenti Trablus'ta BM (Birleşmiş Milletler) nezdinde tanınan ve Türkiye'nin de destek verdiği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri ile Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter'e bağlı milisler arasında çatışmalar yeniden başladı.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH)'nin Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Çatışmalar, birliklerimizin Trablus'un güneyindeki Remle bölgesinde bulunan güçlerini takviye etmeye başlamasından sonra yeniden patlak verdi." ifadelerini kullandı.

Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Meci, farklı tür silahların kullanıldığı çatışmaların hala devam ettiğini bildirdi.

Başkentin güney mahallelerinde zaman zaman ağır top sesleri duyuluyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Trablus Büyükelçiliğinden dün yapılan yazılı açıklamada, AB (Avrupa Birliği) ile Batı ve Arap dünyasından 8 ülkenin Libya'da çatışan taraflara "Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tehdidi sebebiyle derhal çatışmalara son vermeleri çağrısında bulunulduğu" belirtilmişti.

Libyalı tarafların 12 Ocak'ta Türkiye ve Rusya'nın ateşkes önerisini kabul etmiş olmasına rağmen darbeci general Halife Hafter'e bağlı milisler ateşkesi ihlali sürdürüyor.

Yorumlar (0)