Tokyo Olimpiyatları'nda israf iddiası: 130 bin yemek çöpe gitti

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi yemek israfına yönelik yaptığı araştırma sonucunda, olimpiyatlarda çalışan ve gönüllülere yönelik önceden sipariş verilen yaklaşık 130 bin yemeğin çöpe atıldığını tespit etti.

DÜNYA 05.09.2021, 14:18 Hanife
Tokyo Olimpiyatları'nda israf iddiası: 130 bin yemek çöpe gitti

Turnuvanın açılış töreninde önceden sipariş verilen 10 bin yemeğin 4 bininin çöpe gittiği iddiaları üzerine harekete geçen komite,  eleştirilere neden olan konuyu araştırdı.

Tokyo dışında ve içinde 42 yerleşkede düzenlenen olimpiyatta tüketilen yemeklerin tasarrufuna yönelik soruşturmada, hazırlık kampları ve turnuva süresince 20 müsabaka noktasında hizmet veren çalışan ve gönüllüler için önceden sipariş verilen yaklaşık 130 bin yemeğin çöpe atıldığı tespit edildi.



"Atık yemek miktarı değişkenlik gösteriyor"

Soruşturmaya yönelik basın toplantısı düzenleyen Komite Sözcüsü Takaya Masanori, burada yaptığı açıklamada atık yemek miktarının yerleşkelere göre değişkenlik gösterdiğini söyledi.

Takaya, atık yemek miktarını tamamıyla sıfıra indirmenin mümkün olmadığını, problemin 24 Ağustos-5 Eylül'de düzenlenen paralimpik oyunlarında da sürebileceğini belirterek, ön sipariş hacimlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)