Tokyo Olimpiyatları için “seyircisiz olimpiyat” vurgusu yapıldı 

Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi eski başkanı Mori Yoşiro, Covid-19 salgınının devam etmesi sebebiyle organizasyonun “seyircisiz” oynanabileceği çağrısında bulundu. 

DÜNYA 08.07.2021, 08:19 08.07.2021, 18:06
Tokyo Olimpiyatları için “seyircisiz olimpiyat” vurgusu yapıldı 

Komite Başkan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti Milletvekili Endo Toşiaki tarafından düzenlenen toplantıya katılan Mori, 2 hafta sonra başlayacak olan Tokyo Olimpiyat Oyunları için verilen “seyircili” oynama kararı hakkında değerlendirmeler yaptı. 

“Seyircisiz turnuva” vurgununu yenileyen Mori, “Bu turnuvayı kapalı kapılar ardında düzenlememiz gerektiğini her zaman söyledim. Bu şekilde hareket etmek en doğrusu olur.” şeklinde konuştu.  

“Turnuvanın iptali adil olmaz” 

Mori: “Sporcuların emek ve fedakarlıklarını göz önünde bulundurduğumuzda turnuvayı iptal etmenin adil olmadığını düşünüyorum. Şu anda benzeri görülmemiş bir durum içindeyiz. Umarım Japonya, olimpiyatlarda, gücünü ispatlar.” 



“Az seyircili” ve “seyircisiz” seçenekleri değerlendiriliyor 

Japon bir haber ajansına göre Japon hükümeti, olimpiyat oyunları için 10 bin seyirci sınırlaması getirdi. Fakat ülkede artan vakalar sebebiyle daha az seyircili ya sa seyircisiz seçenekleri de değerlendirmeye alındı. 

Yorumlar (0)