Tokyo'nun yeni misafiri: Kenti seyrediyor, halkı selamlıyor

Tokyo'nun en işlek yerlerinden Şincuku'da, bir binanın en üst katına konumlandırılan kavisli dev ekranda beliren 'calico' cinsi 3D (3 boyutlu) kedi halkı selamlıyor.

DÜNYA 20.07.2021, 20:20
Tokyo'nun yeni misafiri: Kenti seyrediyor, halkı selamlıyor

Şincuku istasyonunun doğu kanadında, yolun karşı tarafındaki bir binanın en üst katına yerleştirilen 120 metrekarelik 3D ekranda aralıklarla ortaya çıkan kedi, büyük ilgi çekiyor.

Sarı, beyaz ve siyah renklerdeki 'calico' cins kedi 15 saniye süresince ekranda belirerek, istasyondan çıkan ve kaldırımda yürüyen herkese 'merhaba' diyor.

Kavisli ekranla daha gerçekçi

Kavisiyle birlikte daha gerçekçi bir 3D deneyimi sunan ekran sayesinde, kedi başını sağa ve sola çeviriyor, patilerini oynatıyor ve oturup kalkabiliyor.

Başkent Tokyo'nun en kalabalık yerlerinden Şincuku'da bulunan binadaki ekranda periyodik reklamların yayımlanmasının akabinde ekranda beliren kedi, kent sakinlerine 'caddeyi tepeden seyrettiği' izlenimi veriyor.

Saate göre yaptıkları değişiyor

Sabah erken saatlerde uyandığı görülen kedi, gündüz saatlerinde belirdiğinde Tokyo sakinlerine 'miyavlıyor' ve halkla konuştuğu izlenimi veriyor. Kedinin gece saatlerinde ise esnediği ve uykuya daldığı görülüyor.

Sosyal medya platformlarında 'Şincuku kedisi' olarak tanınan ve 'yetenekleriyle' ilgi odağı haline gelen kedi, caddedeki reklam panoları arasında herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Yorumlar (0)