Tokyo'da rekor günlük artış: 68 yeni vaka

Japonya'nın başkenti Tokyo'da rekor bir günlük artışın gerçekleştiği ve son 24 saat içerisinde 68 yeni yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası olduğu açıklandı.

DÜNYA 29.03.2020, 16:38
Tokyo'da rekor günlük artış: 68 yeni vaka

Japonya millî kamu yayın kuruluşu NHK, Tokyo'nun bugün 68 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası olduğunu doğruladığını, bunun rekor bir günlük artış olduğunu ve sıçramayı önlemek için ek önlemler alınması gerektiğini açıkladı.

Japonya şimdiye kadar Avrupa ve ABD'yi ciddi şekilde etkileyen Covid-19'un geniş ölçüde yayılmasından kurtulsa da yetkililer tam olarak kaynağı bulunamayan enfeksiyon vakaların daha büyük bir yeni dalgaya işaret edebileceğinden korkuyorlar.

NHK, salgının geçen ay Tokyo yakınlarında demirleyen "Diamond Princess" isimli bir yolcu gemisindeki 712 enfekte vaka ve 10 can kaybı hariç, bugün öğleden sonraya dek 55 ölüm haberi ile bin 800'den fazla insanı enfekte ettiğini söyledi.

Söz konusu haberlerden sonra, Japonya'daki koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Tokyo'nun Valisi Yuriko Koike, şehir ve çevresindeki bölgelerdeki on milyonlarca insandan 12 Nisan'a kadar gerekli ya da acil olmayan gezilerden kaçınma talebinde bulundu.

Yorumlar (0)