TIR'daki 39 cesetle ilgili ilk kez konuştu

İngiltere'de dehşet TIR'ından 39 ceset çıkarılmıştı! O isim ilk kez konuştu...

DÜNYA 25.10.2019, 08:54
TIR'daki 39 cesetle ilgili ilk kez konuştu

İngiltere'nin Essex bölgesinde bir sanayi sitesinde geçtiğimiz gün TIR'ın içinde 39 kişinin cesedi bulunmuştu. İngiltere'yi sarsan olayda TIR sürücüsü cinayet şüphesiyle gözaltına alınmış, ölenlerin Çin vatandaşı olduğunu duyurulmuştu. Gözaltına alınan TIR sürücüsü dehşet veren olayla ilgili ilk kez konuştu.

Dünyayı sarsmıştı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusunda Essex bölgesinde bir TIR'da 39 cesedin bulunması başta İngiltere olmak üzere tüm dünyayı sarsmıştı.

İngiltere'de uzun zaman sonra görülen en büyük toplu ölüm vahşeti olarak kayıtlara geçen dehşet olayında 25 yaşındaki Kuzey İrlandalı şoför Mo Robinson gözaltına alınmıştı.

Hayatını kaybeden 39 kişi arasında 10 yaşlarında bir çocuğun da bulunduğu kurbanların kimliklerinin tespitinin tamamlandığı ve tamamının Çin vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Çin'den açıklama

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, soruşturmaya katkı amacıyla harekete geçtiklerini ve bir ekibin İngiltere'deki söz konusu bölgeye gideceğini bildirdi.

Dehşet veren olayda ortaya çıkan yeni ayrıntılar da kan donduracak türdendi.

Hipotermi olabilir

Soğutucu araçlarda sıcaklıkların -25 dereceye kadar düştüğü ve ölen 39 kurbanın da hipotermi kaynaklı ölmüş olabileceği kaydedildi.

Mo Robinson ilk kez konuştu

25 yaşındaki şoför Mo Robinson'un ise limandan aldığı konteynerde ne olduğunu bilmediği, ilerledikten sonra cesetleri fark edip ambulans çağırdığı belirtildi.

Olay sonrası ilk kez konuşan 25 yaşındaki TIR şoförü Mo Robinson verdiği ifadede, cansız bedenleri gördüğünde baygınlık geçirdiğini ve ardından acil durum numarasını aradığını söyledi.

Ailesi İngiltere'ye geldi

OIay sonrası yıkılan genç şoför Mo Robinson'un ailesi de destek amacıyla Kuzey İrlanda'dan İngiltere'ye geldi.

Korkunç olayla ilgili geniş çaptaki inceleme devam ediyor.

2000'de yine 58 Çinli cesedi bulunmuştu

Tüm dünyayı şok eden olay, İngiltere'de uzun zamandır görülen en korkunç davalar arasına girdi. 2000 yılında da Dover kentinde bir konteynırda 58 Çinlinin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Yorumlar (0)