Tıp öğrencileri erkenden mezun ediliyor

Salgının merkezi konumuna gelen New York'ta krizle baş edilemiyor. Ekipman ve yatak olmayan New York'ta sağlık çalışanları vakalara yetişemiyor. New York Valisi, krizle mücadele için tüm tıp öğrencilerine erken mezuniyet verdi.

DÜNYA 05.04.2020, 09:56
Tıp öğrencileri erkenden mezun ediliyor

New York Valisi Andrew Cuomo, New York eyaletinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle daha etkin mücadele edebilmek için son sınıfta olan tıp öğrencilerinin erken mezun olmasına ve hemen göreve başlamasına imkan verecek kararnameyi imzalayacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yeni tip koronavirüs salgınının merkezi haline gelen New York eyaletindeki mücadeleye katkı sağlayacak bir adım atacaklarını bildirdi.

Twitter paylaşımında New York Valisi Andrew Cuomo şu ifadeleri kullandı:

"Bu bahar mezuniyet aşamasında olan tıp öğrencilerinin hemen (mezun sayılıp) göreve başlamasına olanak verecek bir kararnameyi imzalayacağım. Bugünler olağanüstü zamanlar ve New York'un yardıma ihtiyacı var."

Buna göre New York Valisi Andrew Cuomo'nun söz konusu kararnameyi imzalamasının ardından New York eyaletindeki 17 tıp fakültesinden mezun olmaya hazırlanan öğrencilerin erken mezun edilerek yeni tip koronavirüsle mücadeleye katılmaları bekleniyor.

New York Valisi Andrew Cuomo, dün salgınla ilgili düzenlediği basın toplantısında eyaletteki son durumu aktararak, son 24 saatte New York'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle 630 kişinin yaşamını yitirdiğini ve böylelikle eyalette koronavirüs salgınından hayatını kaybeden kişi sayısının 3565'e çıktığını kaydetmişti.

Yorumlar (0)