Thunberg'den Putin'e "nazik" cevap!

16 yaşındaki İsveçli iklim protestocusu Greta Thunberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi.

DÜNYA 08.10.2019, 10:04 08.10.2019, 10:13
Thunberg'den Putin'e "nazik" cevap!

Çarşamba günü Rusya'nın başkenti Moskova'da bir enerji konferansına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Sizi hayal kırıklığına uğratabilirim ama Greta Thunberg’in Birleşmiş Milletler İklim Eylemi Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmasıyla ilgili duyulan genel heyecanı paylaşmıyorum" dedi.

Putin, Thunberg'in ailesini eleştirerek "Gençlerin ekoloji gibi öne çıkan güncel sorunlar ile ilgilenmesi, doğru ve çok güzel bir şey. Kesinlikle desteklemeliyiz. Ancak birilerinin çocukları ve gençleri kendi çıkarları adına kullanmasını kınamalıyız" dedi. Rus lider, sözlerine "Kimse Greta’ya gerçek dünyanın karmaşık ve farklı olduğunu anlatmamış… Afrika veya birçok Asya ülkesindeki insanlar da İsveç’in refah seviyesinde yaşamak isterdi. Bu nasıl olacak ki? Her yere güneş panelleri kurarak mı? Bunun ne kadar maliyetli olacağından bahsettiler mi? Yapılması imkânsız. Gerçekçi olmalıyız" şeklinde devam etti.

Vladimir Putin, Thunberg için son olarak "nazik ama yeterli bilgi sahibi olmayan bir genç kız” şeklinde tanımladı.

Putin'in sözleri üzerine Thunberg de Twitter biyografisine "nazik ama yeterli bilgi sahibi olmayan bir genç kız” yazdı.

Thunberg daha önce de biyografisine BM İklim Zirvesi'ndeki konuşmasını 'ti'ye alan ABD Başkanı Donald Trump'ın "parlak ve müthiş bir geleceği bekleyen çok mutlu bir kız" sözünü yazmıştı.

Yorumlar (0)