The Ever Given, 3,5 ay sonra Mısır’dan ayrılıyor 

Süveyş Kanalı’nı tıkayan ve dünya ticaretinde milyarlarca dolar zarara sebep olan The Ever Given gemisi 3,5 ay sonra Mısır’dan ayrılıyor. 

DÜNYA 08.07.2021, 08:05 08.07.2021, 17:13
The Ever Given, 3,5 ay sonra Mısır’dan ayrılıyor 

The Ever Given isimli konteyner gemisi, kötü hava şartları ve kum fırtınası sebebiyle 24 Mart tarihinde yan dönerek Süveyş Kanalı’na oturmuştu. Geminin yolu kapatmasıyla birlikte kanalın iki kısmında da uzun kuyruklar oluşmuş ve deniz ticareti 6 gün boyunca askıya alınmıştı. Bu da hem ülkelere hem de şirketlere milyarlarda dolar zarara mal olmuştu. 



Mısır’ın günlük ortalama zararı 10 milyar dolar oldu 

Yalnızca Mısır’da günlük ortalama zararın 10 milyar dolar olduğu kazada gemi, uzun süren çalışmalar sonrasında göller bölgesine çekilip bağlanmış ve geminin sahibi olan şirketten tazminat talep edilmişti. 916 milyon dolar olarak talep edilen tazminat, araya avukatların girmesi sayesinde 550 milyon dolara kadar indi. 

Dün resmen imzalanan ve Mısır Yüksek Mahkemesi tarafından duyurulan tazminat anlaşmasının ardından bugün konu ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek. Ardından geminin Mısır’dan ayrılması bekleniyor. 

Yorumlar (0)