The Walking Dead setinde ölen dublör için tazminat cezasına, iptal şoku!

Efsane dizilerden biri olan The Walking Dead’in 2017 yılındaki çekimleri sırasında hayatını kaybeden dublörün ailesi, yapım şirketine dava açmıştı. Tazminat kararı sonrası şirketin öngörülemeyen kaza savunması ise, tazminatı iptal ettirdi.

DÜNYA 19.03.2021, 11:11 19.03.2021, 18:07
The Walking Dead setinde ölen dublör için tazminat cezasına, iptal şoku!

2017 yılında sekizinci sezon çekimleri gerçekleşen reyting rekortmeni dizi The Walking Dead’in çekimleri esnasında, ölümcül bir kaza meydana gelmişti. Dizi setinde dublör olarak bulunan ve kafa üstü düşerek sette hayatını kaybeden kişinin ailesi, yapım şirketine dava açmıştı. Ancak jüri tarafından aileye verilmesi istenen 8 milyon dolarlık tazminat kararı, savunma sonarı iptal edildi.

Güvenlik önlemi alınmadı mı?

Dizi setinde dublörlük yapan John Bernecker, The Walking Dead dizisinin çekimleri sırasında, bir binadan düşüp koruyucu yastığa inmesi gereken bir sahnede oynamıştı. Ancak parende atan dublör, korkuluğu tutarak düşüş yönünde değişim yaptı. 8 metre yukarından koruyucu yastığa değil açık alana düşen Bernecker, iki gün hastanede komada kaldı. Fakat daha sonra hayatını kaybetti. Bernecker'in ebeveynleri ise, yaşadıkları acının arsından yapım şirketine dava açtı. Ailenin avukatları ise maliyet ve zamanlamada sıkıntı yaşanmasından kaynaklı yapım şirketini, güvenlik önlemi almamakla suçladı.

Yapım şirketinin tazminat ödemesi karar bozuldu

2019 yılına gelen davada jüri, yapım şriketini kusurlu bulmasa da, aileye yapım şirketinin 8 milyon dolar ödemesine karar verdi. Ancak Temyiz mahkemesi ise kazayı ‘öngörülemeyen kaza’ olarak savunan şirketi haklı buldu ve bu kararı bozdu. Bunun üzerine Bernecker'in ailesinin avukatı, mahkemenin kararı gözden geçirmeleri için yeni bir hazırlık yapacaklarını belirtti.
 

Yorumlar (0)