Tesla, binlerce aracını geri çağırıyor: İşte nedeni!

Tesla, Boombox özelliğinde yaşanan bir problem sebebiyle 600 bin aracını geri çağırıyor.

DÜNYA 16.04.2022, 11:33 17.04.2022, 09:32
Tesla, binlerce aracını geri çağırıyor: İşte nedeni!

Dünyaca ünlü elektrikli otomobil üreticisi şirketi Tesla, boombox özelliğindeki problem sebebiyle binlerce otomobilini geri çağırıyor.

600 bin araç geri çağrıldı

Yine bir geri çağırma problemiyle Tesla’nın başı dertte. Şirket, 600 bin aracını geri çağırmak zorunda kaldı.

Şubat ayında Tesla, Boombox özelliğinde yaşanan bir sıkıntı sebebiyle dolayı 578.607 elektrikli aracını geri çağırma kararı vermişti. Bu geri çağırma, 4 araç modelini de etkilemişti. Bu çağırmanın nedeni ise özellik devrede olduğu sıradan devlet tarafından zorunlu hale getirilen Yaya Uyarı Sistemi seslerinin gerektiği gibi çalışmamasıydı.

Her ne kadar şirket, yazılımla bu problemi çözmeye çalışsa da başarılı olamadı. Şirket bunun üzerine, Şubat ayındakinden daha fazla otomobili çağırma kararı aldı. Bu çağrıdan 594.717 araç etkileniyor ve 4 farklı modelden araç aralarında bulunuyor. Yeni çağırma fiziksel açıdan değil yazılımsal olarak yapılacak.

‘Yeni güncelleme ile risk ortadan kalkacak’

Ulusal Karayolları Trafik Güvenliği İdaresi’nden gelen duyuruya ve ilgili belgelere bakıldığında, 2017-2022 Model 3, 2020-2022 Model S, Model X ve Model Y araçları, bu geri çağırma kapsamına girecek. Boombox özelliği, harici bir hoparlör aracılığıyla kullanıcıların, diğer sürücülere farklı sesler çalabilmesine imkan veriyor.

Bu, aracın konumu konusunda yayaları uyarmak için tasarlanan seslerin çıkışını engelliyor. Bu da muhtemel kazaların riskini artırıyor. Bu durumdan etkilenen araçlar, bununla ilgili yeni bir güncelleme yapacak ve bu riski ortadan kaldıracak. Böylece herhangi bir bayiye gitmeden kolaylıkla hatalar düzeltilebilecek.

Yorumlar (0)