Tesla aracı, polis aracına çarptı: 2 yaralı

Tesla marka bir araç, ABD'nin Florida eyaletinde, ilk başta polis arabasına ardından da başka bir araca daha çarptı. Kaza neticesinde 2 kişi yaralandı. 

DÜNYA 30.08.2021, 10:54 31.08.2021, 11:18
Tesla aracı, polis aracına çarptı: 2 yaralı

Gelişmiş sürücü desteği bulunan Tesla, ABD'nin Florida eyaletinde 2 araca çarptı

Tesla, 2 araca çarptı

ABD'nin Florida eyaletinde, otopilot olarak adlandırılan gelişmiş sürücü destek sistemine sahip Tesla aracının, ilk başta polis arabasına daha sonra ise başka bir araca çarpması neticesinde 2 kişi yaralandı.

Polis otoyol devriyesi sözcüsü Kim Montes tarafından yapılan açıklamada, Orlando kentine yakın bir bölgede Tesla'nın, bir araca yardım etmek üzere yol kenarındaki polis arabasına ve başka bir araca çarptığını aktardı.

Montes, yaşanan kaza sonucunda 2 kişinin hafif bir biçimde yaralandığını açıkladı.

Soruşturma başlatıldı

Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, meydana gelen kazalardan sonra 16 Ağustos'ta ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın otopilot olarak adlandırılan gelişmiş sürücü destek sistemine ilişkin soruşturma başlatmıştı.

NHTSA’nın paylaştığı belgede, 2018’in Ocak ayından beri otopilot kontrolünde çalışan Tesla otomobillerinin, polis ve itfaiye arabaları gibi acil durum araçlarına çarptığı 11 kazanın belirlendiği ifade edilmişti.

Yaşanan kazaların, 17 kişinin yaralanması ve 1 kişinin ölümüyle neticelendiği belirtilen belgede, pek çok kazanın hava karardıktan sonra yaşandığı, çarpışma esnasında acil durum araçlarının ışıklarının yanar bir biçimde park durumunda, kazaya karışan Tesla araçlarının tamamının da otopilot ya da trafik duyarlı seyir kontrol sisteminde olduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)