"Terörün çözümü 100 bin asker!"

Nijerya'da Borno eyaleti valisi, terör örgütü Boko Haram'ın yenilmesi için "100 bin askere" ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

DÜNYA 20.02.2020, 11:35
"Terörün çözümü 100 bin asker!"

Kendisini DEAŞ ve El Kaide'nin devamı olarak gören cihatçı terör örgütü Boko Haram, Nijerya'da masumların canını almaya devam ediyor. Boko Haram saldırılarından en çok etkilenen bölgelerden olan Borno'nun valisi Babagana Zulum, ülkesinin ordusunun terör örgütüyle mücadelesinde çok daha fazla askere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Askerlerin yarısının kendi eyaletinden alınmasını istiyor

Zulum, Boko Haram'ı tamamen yenebilmek için ülkesinin en az 100 bin askere daha ihtiyaç duyduğunu söyledi ve 50 bin askerin Borno eyaletinden askere alınması gerektiğini belirtti. Borno Valisi, Temsilciler Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Babajimi Benson'a da ilginç bir çağrıda bulundu. Zulum, Benson'dan Temsilciler Meclisi Başkanı'yla görüşerek Nijerya Devlet Başkanı'yla konuşması ve orduya daha fazla asker alınmasını istemesi ricasında bulundu.


Borno Valisi Zulum

Borno Valisi ayrıca 24 Şubat'ı eyalet çapında oruç tutma ve dua günü olarak ilan etti. Vali, bu günün "barışın yeniden sağlanması" için önemli olduğunu söyledi.

Buhari ve Borno yöneticileri arasında gerginlik var

Borno eyaletinde yaşayanlar, geçtiğimiz hafta eyalette bir cenazeye katılan Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'yi yuhalamıştı. Buhari ise Borno eyaleti liderlerinin orduyla yeterince işbirliği yapmadığını ve saldırıların bu yüzden sonlanmadığını söylemişti.


Nijerya Devlet Başkanı Buhari

Yorumlar (0)