Teröristler saldırdı: 30 asker öldü

Özellikle son aylarda terörist saldırıların giderek arttığı Mali'nin kuzeyinde askerî bir birliğe pusu kuruldu. Kanlı pusuda 30 asker hayatını kaybetti.

DÜNYA 20.11.2019, 06:18
Teröristler saldırdı: 30 asker öldü

Mali Silahlı Kuvvetleri (FAMA) tarafından yapılan açıklamada, teröristlerin, Gao şehrinin kuzeyindeki Tabankort yakınlarında, Nijer askerleriyle koordineli sınır devriyesi atan askeri birliği pusuya düşürdüğünü ve saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Pusuda, askerlerden 30'unun hayatını kaybettiği, birçoğunun da yaralandığı belirtilen açıklamada 10 askerin durumunun ise ağır olduğu dile getirildi.

FAMA'nın yaptığı yazılı açıklamada, büyük miktarda askerî mühimmatın zayi olduğu da ifade edildi. Açıklamada ayrıca çatışma sırasında güvenlik güçlerinin 17 teröristi öldürdüğü kaydedildi. 

2012 yılından beri Mali'de şiddet olayları

Mali'nin kuzey ve orta kesimlerinde, 2012 yılından bu yana ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırıları yaşanıyor. 

Fransa'nın "Barkhane Operasyonu" ismi vererek Mali'de görevlendirdiği 4 bin asker ve BM (Birleşmiş Milletler) öncülüğünde kurulan 15 bin kişilik barış gücü Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu, henüz güvenlik tehdidini ortadan kaldırmayı başarabilmiş değil.

Yorumlar (0)