Teröristler askerî kampı bastı: 25 asker öldü

Nijer'de teröristler tarafından askerî kampa gerçekleştirilen saldırıda 25 asker hayatını kaybetti.

DÜNYA 10.01.2020, 07:59
Teröristler askerî kampı bastı: 25 asker öldü

Nijer'in batısındaki Tillaberi bölgesinde bulunan askerî kampa gerçekleştirilen terör saldırısında 25 askerin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Ulusal televizyonda açıklama yapan Nijer Savunma Bakanlığı Sözcüsü Souleymane Gazobi, teröristlerin Nijer-Mali sınırındaki Tillabeleri bölgesine bağlı Chinagodrar köyünde bulunan askerî kampa öğlen saatlerinde saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Nijer Savunma Bakanlığı Sözcüsü Souleymane Gazobi, saldırıda 25 askerin hayatını kaybettiğini, 6 askerin de yaralandığını belirtti.

Saldırının ardından asker ile teröristlerin arasında çatışma çıktığı bilgisini de haylaşan Nijer Savunma Bakanlığı Sözcüsü Souleymane Gazobi, yaşanan çatışmada 63 teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Diğer taraftan basında çıkan haberlerde, saldırıda 31 askerin yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Nijer'in Tillaberi bölgesinde geçen ay teröristlerin askerî garnizona yönelik saldırısında yaklaşık 70 asker yaşamını yitirmişti.

Tillaberi'nin bazı bölgeleri OHAL kapsamındaydı

Nijer'in batısındaki Tahoua bölgesinde dün askerî bir noktaya düzenlenen saldırıda, 3 asker yaşamını yitirmiş, 14 terörist ise öldürülmüştü.

Diğer yardan, Tillaberi ve Tahoua'nın bazı bölgelerinde 2017 yılından bu yana uygulanan OHAL (olağanüstü hal) 3 ay daha uzatılmıştı.

Nijer yönetimi, ekim ayında, insani yardım kuruluşlarının yanlarında askerî refakat olmadan bölgeyi ziyaret etmelerini yasaklamıştı.

Yorumlar (0)